Vihdoin ja viimein tuli karviaiset kerättyä.Olivatpahan ainakin kypsiä.Kiitos Roosa!

Suurimman osan karviaisissta laitoin pakastimeen mutta yhdensortin piirkkaa piti saada heti tehtyä. Pohjaksi tein mustikkapiirakan perusohjeesta puolet pohjantaikinan annoksesta. Pohjan ohje löytyy täältä. Pohjan päälle ladoin perattuja punaisia karviaisia ja laitoin piirakan paistumaan lähes + 200 C uuniin. Itse tykkään käyttää pyöreissäkin piirakkavuoissa leivinpaperia... sen avulla on piirakka niin helppo nostaa vuoasta ja leikata tarjolle tai pakata pakastimeen...ja pääseepähän vähemmällä vuokien pesulla!

 877549.jpg

Lähes kypsän piirakan päälle laitetaan kattilassa kiehautettu

Kookoskuorrutus

75 g rasvaa + 3/4 dl sokeria +1 muna + 2 dl kookoshiutaleita

-> kaikki kattilaan ja koko ajan sekoitetaan pohjaa myöten  kunnes kiehahtaa ja kuorrutus levitetään heti kuumana piirakan päälle ja piirakka laitetaan 200 -225 C uunin yläosaan kunnes pinta saa kauniin ruskean väriä.

Varo, kuorrutus palaa erittäin helposti!

877550.jpg

...ja tässä karviaispiirakka kookoskuorrutuksella paistuneena.

877552.jpg

Lisäys: No niin, nyt on piirakkaa maisteltukkin ja voin vain todeta että hyvää on. Ei ole yhtään liian kirpakkaa, minun makuuni ainakaan. Kookoskuorrutus antaa oman makunsa ja säväyksensä karviaisten makuun ja happamuuteen. Minä maistelin ihan sellaisenaan, muttatietenkin vaniljakastike vielä pehmentäisi yhdistelmää.