Viime sunnuntaina piipahdimme pikaisesti kotosuomessa päin... mukana auton takakontissa matkasi tällainen täytekakku..... oikein perinteinen, sillä ei oma sukulaisporukka muunlaisista oikein tykkää, eikä varsinkaan sunnuntainen juhlittava eli oma äitini. Mutsi täytti siis jo 83 vuotta ja niitä juhlistettiin sisarusten kanssa Martikkalassa yhteisellä aterialla.... mihin tuo aika oikein meneekään, vastahan sitä juhlittiin mutsin 80-v päiviä

images?q=tbn:ANd9GcTQl7IZTeuQ4ClLn2Nw_6H

Kakussa on pohjana 6 munan sokerikakkupohja.... paistettu 4 litran tasapohjaisessa vuoassa.

Kostutin kakun kiehautetulla sokerivedellä minkä maustoin sitruunasta puserretulla mehulla ja tilkalla appelsiinimehua.

Täytteenä kakussa on alimmassa kerroksessa hienonnettua säilykepersikkaa ja sen päällä seos missä on vispikermavaahtoa + sitruunatahnaa/sitruunacurdia ( ihan oman maun mukaan... ei kannata laittaa ylettömästi, ettei tule maku läpi kakussa) Sitruunarahkaseos olisi myös ihanaa hedelmävälissä, vaan tiesin kakkua olevan syömässä myös "rahkakammoisia", joten siksi en sitä laittanut. 

Ylemmässä välissä on täytteenä oikein kinuskista kermavaahtoa ja ihania kotimaisisa vadelmia 1 kokonainen rasia. Kinuskivaahdon tykkään tehdä ihan vaan vaahdottamalla kermaa ja lisäämällä siihen sopivaksi katsoman kinuskikastikemäärän ( kaupasta ostettukin kelpaa) ja vielä vaan vähän vatkaa. Hyvää tulee!

images?q=tbn:ANd9GcQAc0w8u2UGHRZGNWXdOqy

Kakku tekeytyi kylmässä kevyen painon alla seuraavaan päivään ja sitten kuorrutin kakun.

 

Kakun pintaan laitoin tuoretta mangoa, kiiviä, mandariinia, ananasta ja ehdottomasti piti laittaa muutama säilykekirsikka....niitä kun tungettiin aina kakkuihin 80-luvulla . Pintakiille on tehty hyytelösokerilla pakkauksen ohjeen mukaan. Vähän jänskätti tuoreen mangon ja kiiwin päälle laittaa tuota kiillettä, vaan ihan hyvin se siinä pysyi, eikä mitään katastrofia ilmennyt.

Reunapursotukset on makeutettua vispikermaa. Ihan tuollaista miehistä jämäkkää pursotusmallia...pikkasen piti ajatella että kakku matkustaa n. 250 km auton takakontissa....

images?q=tbn:ANd9GcRLfon2RiXy1ISvlbJQYsW

 

Ihan ehyenä saatiin kakku perille.... eikä mutsi isoa palaa saanut tähdekakkua vietäväksi omaan kotiinsa, sen verran hyvin kakku meille maistui, vaikkei meitä ollut kuin 13 syömässä.