Brasilialaisia ihania pikkumakeita... mm. täältä löydät enemmän tietoa brigadeiroista.
Kauniimman ja siistimmän näköisiä saa brigadeiroista kun ne laittaa pieniin paperisiin karkkivuokiin. .... kurkkaa esim tänne, niin näät vuoassa olevia brigadeiroja ....minun vuoat sattuivat vaan olemaan liian isoja, joten oli tyydyttävä olemaan ilman
Brigadeirot
(noin 40 kpl pieniä palloja)
1 tlk (=397 g) sokeroitua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa
2½ rkl kaakaojauhetta ( tummaa)
2 rkl voita
suklaaströsseleitä, nomparelleja tms koristeluun
Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa sakeutua ja irtoilla kattilan pohjasta ja reunoilta. Seos palaa erittäin helposti pohjaan.... minä uskollisena kierrevatkain fanina sekoittelin sillä. Minulla keitttämiseen meni n. 15 minuuttia.... sopivaa paksuutta oli aika hankala arvioida ja otinkin varman päälle, jotta jäähdyttelen seosta ja jos se tuntuu vielä liian löysältä, keittelen sitä sitten lisää.... vaan ei tarvinnut keitellä toistamiseen. Jäähdyttele massa haaleaksi. Muotoile massasta pieniä palloja pyörittelemällä ne käsien välissä ja pyöritä ne sitten heti strösseleissä ja laita papaerivuokiin, mikäli käytät niitä. (Mikäli seos jähmettyy liikaa pyörittelyvaiheessa, eikä koristeet meinaa enää tarttua, voi seosta lämmittää varovaisesti mikrossa.)
Tömön näköistä oli seos haaleaksi jäähtyneenä....sekoittelin jäähtymisen välillä...ihanan tuntuista massaa
Ihan taatusti brigaderoihin ei kuulu pinnalle wiener nougat crush, vaan kun tykkään siitä ja muuutakaan sopivaa ei sattunut olemaan kaapeissa
Minä ihastuin näihin ihan tyystin....netistä löytyy myös ohjeita missä brigadeiromassa tehdään mikroaaltouunissa, vaan sitä tapaa en ole vielä ehtinyt testaamaan...
Kommentit