CIMG5004.jpg

Taivaallinen salaatinkastike on aina kuulunut omiin lemppareihin salaatinkastikkeiden saralla.

Täältä löytyy ohje  (vuodelta 2008) mitä olen aikaisemmin käyttänyt. Reilu viikko sitten valmistellessani juhlia kotona, juohtui soosi mieleeni ja kun kaikkia aineksia oli niin tekaisin sitä kastikkeeksi tuoresalaateille.

Aika moni vieraista oli ohjetta vailla, joten näytti maistuvan muillekin. Sorry vaan vieraat, että viikko vierähti ja nyt vasta  sain ohjeen tänne näkösälle.

Tässäpä ohje miten minä taivaallisen kastikkeen tällä kertaa tein.... eli tässä on pikkasen eri ainesuhteet mitä tuossa aikaisemmassa postauksen ohjeessa on.

Tällä ohjeella tehden tulee valmista kastiketta lähes litran verran, joten jos et ihan niin paljoa kastiketta tarvitse, muista pienentää ohje...

Taivaallinen salaatinkastike (versio 2)

(valmista kastiketta tulee 8-9 dl)

2 keskikokoista punaista suippopaprikaa

1 keskikokoinen keltasipuli

4 pulleaa valkosipulinkynttä

vähän kukkura 1dl hienoa sokeria

1/2 dl sinappia

3/4 dl punaviinietikkaa (muukin viinietikka käy)

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

kukkura 1 tl suolaa

1 rkl pitsamaustetta (tai basilikaa, kirveliä, oreganoa....jotain yrttimaustetta)

noin 100 g tomaattipyrettä

noin 4½ dl rypsiöljyä

(jos haluaa lisää täräkkyyttä kastikkeeseen, passaa tuore chili oivallisesti sekaan....minä en laittanut)

 

Puolita paprikat, ota pois siemenet ja väliketot ja kanta ja huuhtase puolikkaat.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet.

Hienonna paprikat ja sipulit soseeksi monitoimikoneessa leikkuriterällä (tai sauvasekoittimella).

Lisää viinietikka, sokeri, sinappi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita koneella hyvin.

Lisää lopuksi öljy hiljaa valuttaen koneen ollessa käynnissä koko ajan.... ja anna koneen käydä ihan huoletta isolla nopeudella, jotta sekoittuu kunnolla.

Tarkista kastikkeen maku ja sakeus....jos haluat sakeampaa...lisää vähän öljyä. Minä lisäilin makuja ekan maistelukerran jälkeen silmämääräisesti....lisäykset näkyvät ohjeessa.

 Säilytä valmis kastike kannellisessa tölkissä/purkissa jääkaapissa. Sekoita kastike rivakasti aina ennen käyttöön ottoa.

CIMG4924.jpg

Tämän verran tulee siis yllä olevalla ohjeella valmista kastiketta....

CIMG4928.jpg

Joskus säilytyksen aikana kastikeen pinnalle nousee öljyä, vaan kun kastikkeen sekoittaa rivakasti (= vatkaa esim käsivatkaimella) kastike tasoittuu. Jos kastikkeesta haluaa löysempää, voi siihen lisätä jotain hedelmämehua tai vaikka ihan vaan loraus vettä.