Harvemmin tulee vieraille tarjottua keittoruokia, vaan nyt sovittiin kotimatkalle lähtevien vieraiden kanssa tällaisesta "kevyestä kenttälounaasta."

CIMG7617-normal.jpg

 

Tätä tulikin keiteltyä hieman isompi annos mitä normaalista, vaan olihan syöjiäkin enemmän...

 

Kermainen kalakeitto seistä

(7-8 annosta)

n. litra vettä

2 isoa keltasipulia hienonnettuna

10 oikein isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna

3 isoa porkkanaa kuorittuna ja viipaloituna

2 pkl pakasteseitä (=800 g) paloiteltu kohmeisena kuutioiksi

5-6 dl ruokakermaa

tuoretta tilliä (käytin 1 ruukun )

tuoretta ruohosipulia (käytin 1 ruukun)

sitruunapippuria

suolaa

voita

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sipulit, porkkanaviipaleet ja perunalohkot kiehumaan. Vettä on oltava niin että ainekset peittyvät. Kypsennä kasvikset napakan kypsiksi ja lisää vasta sitten kalapalat ja ruokakerma ja kypsennä kala kypsäksi. Lisääkypsään keittoon mausteet ja anna keiton tekeytyä kannen alla poissa kuumalta levyltä muutaman minuutin verran. Älä keitä enää suolan lisäämisen jälkeen, ettei keiton liemi juoksetu. Voita voi laittaa oman omantunnon mukaan....ilman sitäkin tulee hyvää keittoa, kun laittaa reilusti tilliä ja ruohosipulia. Tarkista keiton maku.

 

CIMG7619-normal.jpg

Keiton liemi on parasta....eikös olekkin?