CIMG7439.jpg

Vilijaana oli jokunen aika sitten tehnyt liha-pekoni-kasvispataa ja koska mullakin oli possunsuikaleita varattuna yhden päivän ruokaan, päätin tehä jotain saman tapaista. Noh, minä unohin pekonin jääkaappiin ja muutenkin tästä tuli erilaista...

Helppo lihapata (uunissa kypsentäen)

400 g maustamattomia porsaanlihasuikaleita

suolaa, paprikajauhetta, soijakastiketta, mustapippuria myllystä

1 iso keltasipuli lohkoina/hienonnettuna

3 porkkanaa lantteina

vettä 

Laita lihat uunivuokaan ja ripottele mausteita päälle. Ruskista lihat uunivuoassa 200-225 asteisessa uunissa. Sekoittele muutaman kerran. Lisää uunivuokaan sipulit ja porkkanapalat ja kaada vuokaan vettä niin että ainekset  peittyvät ja anna ruoan kypsyä 150 - 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia.....mulla hautui vielä noin 130 asteisessa uunissa  ½ tuntia päälle. Lisää tarvittaessa kypsentämisen aikana vettä nesteeksi ja maistele makuja kypsentämsien loppu puolella. Kannenkin voi laittaa vuoan päälle kypsymisen ajaksi.

CIMG7432.jpg

Laitoin lisäkkeeksi uuniperunan puolikkaita kypsymään pellille, kun lihapata oli ollut jo uunissa noin 1½ tuntia. Uuniperunan puoliskot kuorin, koska tiesin syöjien karsastavan kuorellista perunaa... perunoissa on ihan vaan öljyä, suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta.

CIMG7499.jpg

Mulla on yks uusi herkku ... nimittäin auringonkukan versot. Voisin laittaa niitä joka salaattiin ja ruokaan, vaan olen yrittänyt hillitä mielitekoni, etteivät toiset syöjät kyllästy niihin ihan heti.

CIMG7497.jpg

Nuo versot ovat niiiin kauniitakin, eikös vaan.