...tai juhannuksen raparperikaku nimellähän tämä ohje oli K ruoka Pirkan kesäkuun lehdessä...vaan voihan tätä muuloinkin tehä kun juhannukseksi...

CIMG8066-normal.jpg

Kakun alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta täältä.

Tässäpä ohje kermalla koristeltuna versiona... sillä tokihan päältä koristeltu kakku on kauniinpi mitä koristelematon.

Raparperikakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl kardemummaa (+ laitoin 1 tl kanelia lisämauksi)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl raparperia pieninä paloina
Päälle  
2 dl vatkautuvaa kermaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
  mansikoita, vadelmia tms. pinnalle koristeeksi
Vaihe 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka tms, jonka halkaisija on 24 cm.
Vaihe 2
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Vaihe 3
Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 150-160 asteessa uunin alatasolla 30- 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.
Vaihe 4
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla, vadelmilla tms. TAI tarjoa kakun kanssa kylmää vaniljakastiketta + marjoja  tai pala jäätelöä.

 

CIMG8040-normal.jpg

Paistettu pohja ei hääppöisen näköinen ole ja laskeutuu keskeltä jauhojen vähyyden takia....vaan maku on ihan kohillaan...

 

CIMG8052-normal.jpg

Minä kumosin pohjanj a jos olis ollu syöjiä enmmän , olisin laitanut kuvan mukaisesti keskelle kermavaahtoa  ja koristellut marjoilla....vaan mulla oli yksi vieras kahvittelemassa, joka EI tykkää kermavaahdosta, kuten en niin kauheasti itsekkään...

 

CIMG8063-normal.jpg

... joten me söimme vaniljakastikkeella ja kotimaisilla vadelmilla höystetyt palat.... hyvää oli näinkin.

Suurin osa kakusta syötiin kanssasyöjän kanssa ihan sellaisenaan, ilman mitään koristeluja. Makua piisaa niinkin...