...tai juhannuksen raparperikaku nimellähän tämä ohje oli K ruoka Pirkan kesäkuun lehdessä...vaan voihan tätä muuloinkin tehä kun juhannukseksi...
Kakun alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta täältä.
Tässäpä ohje kermalla koristeltuna versiona... sillä tokihan päältä koristeltu kakku on kauniinpi mitä koristelematon.
Raparperikakku
150 g | voita |
2 dl | sokeria |
2 isoa | kananmunaa |
1 tl | kardemummaa (+ laitoin 1 tl kanelia lisämauksi) |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
n. 4 dl | raparperia pieninä paloina |
Päälle | |
2 dl | vatkautuvaa kermaa |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
mansikoita, vadelmia tms. pinnalle koristeeksi |
Paistettu pohja ei hääppöisen näköinen ole ja laskeutuu keskeltä jauhojen vähyyden takia....vaan maku on ihan kohillaan...
Minä kumosin pohjanj a jos olis ollu syöjiä enmmän , olisin laitanut kuvan mukaisesti keskelle kermavaahtoa ja koristellut marjoilla....vaan mulla oli yksi vieras kahvittelemassa, joka EI tykkää kermavaahdosta, kuten en niin kauheasti itsekkään...
... joten me söimme vaniljakastikkeella ja kotimaisilla vadelmilla höystetyt palat.... hyvää oli näinkin.
Suurin osa kakusta syötiin kanssasyöjän kanssa ihan sellaisenaan, ilman mitään koristeluja. Makua piisaa niinkin...
Kommentit