CIMG6638-normal.jpg

Kaikenmoiset lindströminmurekemassasta tehdyt ruoat ovat herkkuamme. Tällä kertaa tein mureketta Maku-lehden ohjeella, pikkasin muutoksin. Kaprikset antoivat murekkeelle hyvää kirpakkaa lisämakua. Alkuperäisessä ohjeessa murekemassaan lisättiin vielä raaka porkkana raasteena, vaan sen jätin kokonaan pois.

Lindströmin mureke
2 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 kpl sipulia
3 kpl punajuurta (käytin säilykepunajuuria)
1 kpl munaa
400 g nautajauhelihaa
1-2  rkl kapriksia
1 tl suolaa
mustapippuria muutama kierros myllystä

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.
Hienonna sipuli ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, punajuuri, sipuli, kaaprikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Kypsennä pieni nokare ja tarkista maku mieleiseksesi.... minä lisäsin hieman mausteita.
Kumoa mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä uunissa lähes 200 asteessa 40-50 minuuttia.... jos kovin pullea mureke, voi kypsymisaika venyä  lähes tunniksikin.

CIMG6630-normal.jpg

Murekkeen, perunasoseen ja kasvisten lisäksi nautiskelimme ihan tavis vihersalaatista salaattijuustolla höystettynä sekä

CIMG6641-normal.jpg

...mandariineista ja punasipulista tekeytyneestä yksinkertaisesta salaatista.

CIMG6647-normal.jpg