Tämän peltipullan ohjeen otin MallanMakeat-huvikummn tyyliin-blogista. Kiitos.


Peltipulla (hasselpähkinä päällyksellä)


2½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa (ensi kerralla taidan laittaa ihan vähän vähemmän)
7 dl vehnäjauhoja
150g voita

Kuorrute päälle

 
150g voita
2½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 pss hasselpähkinärouhetta (80g)
 
Valmista ensin pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen sokeri, suola ja muna. Sekota kuivahiiva jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Vaivaa sekaan vielä pehmeä rasva.
Kohotataikina lämpimässä paikassa liinan alla n.20min.
 
Mittaa kaikki kuorrutusainekset kattilaan ja kiehauta ne koko ajan sekoittaen. Varo....seos tarttuu helposti ohjaan kiinni ja kärvähtää.

Taputtele kohonnut taikina pellille ( 50 cm uunin pelti) leivinpaperin päälle. ( ensi kerralla annan pohjan kohota hieman tässäkin vaiheessa)

Nostele kuorrutus pienissä erissä lusikalla taikinan päälle.

Paista peltipullaa 200 -225 asteisessa uunissa 15-20 min. Varo, ettei ruskistu liikaa.




... tämän näköisenä peltipulla meni uuniin...

 



Ihan hetken kun antaa peltipullan jäähtyä, on se parhaimmillaan. Muutaman palan pakastin ihan kokeilumielessä, vaan ehdottomasti parempaa on vastaleivottuna.