Tein tätä Sara la Fountainin kakkua ensimmäisen kerran jo vuosia sitten ja ihastuin siihen heti. Ohje on julkaistu ainakin Seura lehdessä 4.3.2005. Sara kirjoittaa että kakku on täydellinen elämys... tiedä nyt sitten ihan niinkään mutta hyvää se on!

1077428.jpg

Ohje on yhteen kakkuun. Minä tein kaksinkertaisen annoksen = 2 kakkua

Saran kakku

kakkutaikina:

200 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

3 munaa

2 tl vanilja-aromia ( minä laitan aina vaniljasokeria)

2½ dl kermaviiliä

5½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

murutaikina:

1½ dl luonnon sokeria ( ruskeaa sokeria), minä laitan aina 1 dl fariinisokeria ja ½ dl tavallista sokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

ripaus suolaa

3 rkl voita tai margariinia kovana

kuorrutus:

tomusokeria + vaahterasiirappia ( minä laitan useinmiten sulatettua valkosuklaata)

valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja kermaviili ja kuivat ainekset kakkuun

- sekoita murutaikinan kaikki ainekset ryynimäiseksi

- laita puolet kakkutaikinasta vuokaan, sitten muruseoksesta puolet ja taas kakkutaikina ja loput muruseoksesta pinnalle, paista kakku kypsäksi uunin alatasolla n.175C noin 1 tunti... kokeile kypsyys kakun keskeltä tikulla

- koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla..... on hyvää ihan ilman mitään koristustakin....

 

1077405.jpg

.. minä tykkään laittaa tälläisenkin kakun alle vuokaan leivinpaperin... jotta kakun saa helposti nostettua vuoasta ehyenä pois.....

....ja paistan kakun 4 litran tasapohjaisessa vuoassa ( halkaisija noin 25 cm), jolloin valmiin kakun paksuus on lähes 5 cm....

.... tässä muruseoksen levitysvaihe puolen vaalean kakkutaikinan päälle...

1077410.jpg

... ja taas kakkutaikinaa...

1077411.jpg

... ja lopun muruseoksesta kakun pinnalle ja kakku paistumaan...

1077415.jpg

... kakut jäähtymässä vielä papereiden päällä....

1077418.jpg

... vaahterasiirappia kun ei aina kotona ole, niin usein laitan tähän Saran kakkuun koristukseksi valkosuklaata tai tomusokeri-appelsiinimehu kuorrutusta....

.... kakku on tuoreena rakenteeltaan pehmeää, huokoista...joten leikkaa kunnon terävällä veitsellä, jotta ei murene.... pakastimessa kakun rakenne hieman tiivistyy..... itse tykkään kakusta enemmän pakastamisen jälkeen... ja kakku on helpompaa leikatakkin pakastamisen jälkeen....