.... tämä on siis jälkiruokaversio / välipalaversio

Tykkään maustaa appelsiiniriisin appelsiinipalojen lisäksi myös muutamalla lusikallisella appelsiinimarmeladia.

 

Appelsiiniriisi

1 dl riisiä ( puuroutumatonta)

vettä riisin keittämiseen

2 dl vatkautuvaa kermaa

1-2 rkl sokeria

½ rkl vaniljasokeria

3 isoa appelsiinia

½ -1 dl appelsiinimarmeladia ( osa sekaan ja osa koristeeksi) .... ole marmeladimäärän kanssa varovainen, jotkut appelsiinimarmeladit maistuvat kitkeriltä....

 

Keitä riisit kypsiksi runsaassa vedessä ja huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta oikein hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä sokereiden kanssa.

Sekoita kermavaahto riiseihin nostellen.

Kuori appelsiinit ja leikkaa ne oikein pieneiksi paloiksi esim. saksilla ja yhdistä palat riisi-kermaseokseen.

Maistele ja lisää tarvittaessa makeutta ja/tai appelsiinimarmeladia muutama lusikallinen.