IMG_20220625_104914.jpg

Tässä pari juhannuksen ajan salaattiamme. Vaan voip näitä tehdä koska vaan muuloinkin. Eka yläkuvan salaatti oli kyllä yksinkertaisuudessaan hyvää. Ja niin simppeli tehdä.

Vesimeloni-fetasalaatti: vesimelonia kuutioina (tässä on puolikas minivesimeloni, valutin kuutiot), oikeaa fetajuustoa murustettuna  tai paloiteltuna (1 pala esim patros feta 150 g), sipulin vihreitä varsia leikattuna pieniksi. Kerrostetaan ainekset tarjoiluastiaan. Myös esim minttu käy hyvin salaattiin sipulin tilalle/lisäksi. Minä rouhaisin pintaan vielä mustapippuria myllystä. Tuoretta basilikaa voisi laittaa reilusti pinnalle. Meillä oli toisessa salaatissa basilikaa reilummin, niin tässä vaan koristeena.

original_29095f59-f2fa-492e-b8c8-6c39f72

Tässä salaatissa on kahdenlaista vihersalaattia, tuoretta persikkaa, tummia viinirypäleitä, tuorekurkkua, basilikaa ja kotimaisia mansikoita.

Nämä kummatkin salaatit syötiin samalla aterialla grillatun lihan ja perunoiden kanssa.