Helppoa pataruokaa karjalanpaistilihoista...

Viime sunnuntaina ennen formuloiden alkua piti jotain helppoa ja nopeaa ruokaa tyrkätä uuniin kypsymään ajojen ajaksi. Aikaa oli noin vartti, että ehti lähdön katsomaan.... tällaista pataruokaa tein tällä kertaa karjalanpaistilihoista...

Lihapata

600 g karjalanpaistilihoja

2 isoa sipulia lohkoina

kokonaisia maustepippureita n. ½ rkl

2 laakerinlehteä kokonaisena

1 lihaliemikuutio

suolaa ( laitoin aluksi  1 ½ tl....sitten loppupuolella kypsymistä lisäsin hieman maisteltuani ruokaa)

1 tl paprikajauhetta

vettä nesteeksi

1 pss pakastettuja uunijuureksia ( sisältää ainakin palsternakkaa, porkkanaa, lattua ja punasipulia)

Laita lihat uunivuokaan, mittaa sekaan kaikki mausteet, murustele lihaliemikuutio ja lisää sipulitkin sekaan. Laita vettä vuokaan niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä pataa aluksi 200- 225 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, Sekoittele muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana, koska päällimmäise lihapalat ruskistuvat. Alenna lämpö n. 175 ja jatka kypsentämistä vielä lähes tunnin ajan. Lisää uunijuurekset ja kypsennä kunnes nekin ovat pehmenneet. ( kokonais kypsymisaika on siis 2½ -3  tuntia) Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.

Me söimme lihapadan perunasoseen ja salaatin kera. Salaatissa oleva juusto on Valion kotijuustoa.