IMG_20230225_160025.jpg

Meidän airfryerissä on sen verran vaatimaton ilmankierto alaosassa, etten ole siellä paljoa leivonnaisia tehnyt. Muffinsseja olen jostain syystä kuitenkin tehnyt lähikuukausina aika useinkin, ihan vaan pikakahveille, kun makean hammasta on kolottanut. Mihinkään juhliin en näitä airilla rupeais tekemään, sen verran hassun näköisiksi aina kypsyvät. Saap ihan vapaasti nauraa! Tässä postauksessa onkolmen eri tekokerran kuvia, siksi ovat niin eri näköisiä, kun olen ohjetta muuttanut ja muokannut

Olen tehnyt samalla ohjeella lisäten joskus suklaapalan keskelle antamaan mehevyyttä ja nesteeksi olen käyttänyt esim kermalikööriä, niin olen saanut niitäkin käytettyä. Useimmiten kuitenkin laitan nesteeksi maitoa tai maitokahvia. Muffinssien pintaa voi koristella eri aineksilla ennen paistoa. Minä tykkään laittaa mantelirouhetta.

IMG_20230130_123630.jpg

Suklaamuffinssit airfryerillä

(6 kpl amerikan muffinssivuoissa tehtynä)

1,75 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria (laitan meille aina vähän vajaan dl)

1 tl vaniljasokeria

pieni ripsaus suolaa (kannattaa laittaa, terävöittää/parantaa makua)

1 tl leivinjauhetta

1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta

½ dl maitoa (tai kahvia tai maitokahvia tai kermalikööriä HUOM! jos laitat nesteeksi koko määrän esim kermalikööriä, maistuu se jo aika reilusti valmiissa muffinsseissa. Me tykättiin.)

1 iso kananmuna

50 g voita sulatettuna

(Lisäksi halutessaan voi laittaa suklaapalan jokaiseen muffinssiin ja ripotella pinnalle esim mantelirouhetta)

Valmistaminen:

Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset sekaisin. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi esim lusikalla.

Annostele vuokiin (6 amerikanvuokaa) ja paina jokaiseen muffinssiin keskelle suklaapalanen. Tasoita vielä pinta, niin että suklaa ei näy pinnalta. Kypsennä noin 160 asteessa 10 min (alkuperäisessä ohjeessa 180 /13 min)  Tarkkaile kypsymistä 10 minuutin jälkeen ja kokeile tikulla etteivät paistu liian kuiviksi. Joskus joudun meidänkin airfryerissä laittamaan pikkasen lisäaikaa. Paistolämpötila ja -aika ovat hyvin airfryerkohtaisia. Peitä muffinssit jäähtymisen ajaksi liinalla, niin pinta pehmenee.

IMG_20230130_123839.jpg

IMG_20230130_125408.jpg

Nämä hassun näköiset muffinssit ovat samat mitä raakana yllä olevassa kuvassa.

IMG_20230116_154010.jpg

Tämän kuvan muffinssit ovat ekasta kokeilukerrasta. Ainesuhteet ovat samat. Uskoin ohjetta ja laitoin kypsymään 180 asteeseen, mutta se on meidän airissa kyllä ihan liian iso lämpötila, jos haluaa muffinssit myös keskeltä kypsiksi, eikä mutakakkumaisiksi. Ja nousevat tasaisemmin hieman miedommassa lämmössä. Näissä ei ole suklaata keskellä, mutta kannattaa kyllä laittaa. Tässä kokeilin myös kahta erilaista vuokamallia, vaan jatkossa olen paistanut korkeammissa amerikanvuoissa. Persoonallisen näköisikai nousevat! Mutta kaikki on tullut syötyä joko itellä tai ystäväperheissä.

IMG_20230225_160235.jpg

Nämä muffinssit tein just äsken, kun halusin vielä testata ohjetta ennen julkistamista. Nykyisin laitan leivinliinan vaan tuohon astian päälle ja saavat siinä jäähtyä. Näissä on nesteenä pelkästään kermalikööriä. Ja sisällä on aika isot palat tummaa suklaata.

IMG_20230225_162536.jpg

Tässä maistelumuffinssi paloiteltuna. On kypsä, tuo kosteus on valuvaa tummaa suklaata. Meistä tämä versio oli todella hyvää. Ei äklömakeaa, mehevä  ja kermaliköörikin maistuu.