Jauhelihapitsa ei ole koskaan ollut lempparipitsojani, mutta reissussa ollessamme saimme todella maukasta jauhelihatäytteistä pitsaa .... ja osallistuin minä vähän tämän tekemiseenkin, enkä vaan syömiseen.

Pitsaan tehtiin ihan tavallinen hiivalla kohotettava pohja, nestemäärä oli 2½ dl ( 60 cm leveän uunin pellille). Kastikkeen asiaa toimittaa vedellä laimennettu tomaattipyre. Juustona alla ja päällä on emmental (punainen). Lisäksi pitsassa on 400 g rasiallinen ruskistettua jauhelihaa + 2 isoa sipulia + herkkusieniä + reilusti mausteita sekaan. Jauhelihatäytteen päälle laitettiin säilykeananas ja -persikkakuutioita, runsaasti hillosipuleita, tomaattiviipaleita,sinihomejuustoa (Pirkka) ja reilusti pitsamaustetta.

Pitsasta tuli oikein muhkea ja ruokaisa ja se maistui oikein hyvälle. Taisipa olla ihan ensimmäinen kerta ( mutta ei viimeinen) kun söin hillosipuleita pitsassa....