Tuli äkkilähtö kyläpaikkaan ja jotain halusin viemisiksi tehdä iltayön tunteina....suklaata oli montaa sorttia useampia levyjä ja Rocky roadit ovat takuuvarmoja makeita herkkuja, joten niitäpä sitten tein annoksen.

Aikaisemmin olen tehnyt mm tällaisia Rocky road-paloja, vaan nyt halusin kokeilla pikkasen erilaisia. Monissa ohjeissa on suklaan sekaan laitettu voita helpottamaan valmiiden herkkupalojen leikattavuutta ja tokihan reilumpi määrä voita vaikuttaa myös makuun.

CIMG7879-normal.jpg

Tällä kertaa otin ohjeen Onnelin pikku keittiöstä...käykääs tsekkaamassa alkuperäinen ohje linkin takaa (Nigella Lawsonin ohje alkujaan)

Minä tein ohjeeseen joitain muutoksia, joten tässäpä ohje mitä minä käytin...

Rocky road -suklaapalat

(noin 24 palaa)

250 g tummaa suklaata

150 g maitosuklaata

175 g pehmeää voita (tätä määrää voisi lopputuloksen kärsimättä ihan varmasti vähentää...)

4 rkl vaaleaa siirappia

3 dl riisimuroja

150 g Omar-karkkeja (leikkelin saksilla pieniksi)

150 g minivaahtokarkkeja

pinnalle 1 pieni pss cashewpähkinöitä paloiteltuina

 

Paloittele suklaat paksupohjaiseen kattilaan ja lisää joukkoon voi ja siirappi. Sulata ne liedellä miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoitellen.... varo ettei lämpötila nouse liian kuumaksi, ettei suklaa rupea kokkaroitumaan...jos näin kuitenkin käy, ota kattila heti liedeltä kylmälle teräspöydälle ja sekoittele, niin seos tasoittuu, mikäli se ei ollut kovin kokkareista.  Anna suklaa-rasvaseoksen jäähtyä hieman ja lisää sitten sekaan riisimurot, pilkotut karkit ja minivaahtokarkit. Sekoita  sen verran että ainekset sekoittuvat.

Laita vuokaan, pellille tms leivinpaperi ja kaada seos sen päälle ja levitä tasaiseksi/halutun paksuiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia.... voi toki olla pidempäänkin. Leikkaa jähmettynyt levy halutun kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi. Levy leikkautuu erittäin helposti, kunhan "sattumat" eivät ola liian isoja.

Säilytä rocky road -paloja jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.  Palat voi myös pakastaa.

 

 

CIMG7867-normal.jpg

Minä laitoin seoksen jähmettymään tarjottimelle....vähän näytti ankealta pinta.....

 

CIMG7872-normal.jpg

....joten rouhin 1 pussillisen cashewpähkinöitä pinnalle ripoteltavaksi....

 

CIMG7886-normal.jpg

Täydempi laatikko matkasi mukanamme kyläpaikkaan ja vajaampi jäi kotia (laitoin pakastimeen)...tulkaahan tutut syömään ne, ettei minun tartte uhrautua....