CIMG4100.jpg

Sain alkukesästä ystävältä kaksi kesäkurpitsan tainta. Aattelin tappavani ne heti, mutta yllätyksekseni satoa onkin tullut varsin mukavasti, varsinkin vihreästä kesäkurpitsasta. Keltaiset ovat pieniä, mutta jospa nekin vielä vähän kasvasivat.

Monet ovat kyselleet kesäkurpitsan käyttövinkkejä facen ruokaryhmissä. Kommenteissa on usein mainittu kesäkurpitsa-halloumipihvit. Minäkin jemmasin muutaman ohjeen netistä, mutta ens sitten mitään sellaisenaan toteuttanut. Halloumiksi käytin ystävän tuoman chilillä maustetun juuston. Maistelin sitä ensiksi sellaisenaan, kun kuvittelin sen olevan kovinkin tulista, mutta sehän olikin mietoa, joten laitoin koko juustomäärän sitä. Aluksi ajatus oli laittaa puolet ja toinen puolisko tavallista halloumia.

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

(minulla tuli tästä satsista 19 kpl pieniä pihvejä kts kuva)

noin 375 g kesäkurpitsaa (vihreää)

noin 200 g halloumia (laitoin 225 g pkt chili-halloumijuustoa)

2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

rouhittua mustapippuria myllystä

sipulin vihreitä varsia hienonnettuna

suolaa? (laitoin ½ tl)

tuoretta persiljaa hienonnettuna

(muita haluttuja mausteita, käytetystä halloumistakin riippuen)

Lisäksi tarvitaan paistamiseen voita ja öljyä

Valmistaminen

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita se siivilään valumaan ja painele nestettä pois tai pursele ihan vaan käsin raasteesta liikaa nestettä pois.

Raasta halloumi samalla terällä/laitteella.

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Anna taikinan tekeytyä kylmässä puolisen tuntia (jos tähän on aikaa?)

Paista pieni koepihvi ja maistele, jos ok, rupea paistamaan pihvejä. Minä käytin paistamisessa voin ja öljyn sekoitusta.

Paista pihvit joko paistinpannulla, lettupannulla (tai jotkut suosittelevat vohvelipannuakin, en ole itse testannut). Laita rasvaa pannulle, anna sen sulaa ja nosta pannu täyttämisen ajaksi pois kuumalta levyltä. Pihvit on helpointa vaan nostella lusikalla suoraan pannulle ja hieman siinä lusikalla tasoittaa. Minä tein pieniä pihvejä, sillä muutamien kommenteista luin, että joillakin oli ollut pihvien koossapysymis ongelmia. Tosin minulla oli erilainen seos pihveissä, eikä minkäänlaisia koossapysymis ongelmia ilmennyt. Siirrä pannu levylle ja anna rauhassa paistua ja käännä pihvit. Lämpö ei saa olla täysillä, että eivät tule liian tummiksi. Mulla oli suurimman osan 4, kun 6 on kuumin. Nostele kypsät pihvit vadille ja seuraavat vaan paistumaan. Ohjeella tehden minulla tuli 3 pannullista pihvejä.

CIMG4078.jpg

Minulla pihviseos näytti tältä. Jos ei tykkää sipulinvarsista tai persiljasta, eihän niitä mikään pakko oo laittaa. Minua olisi kutkuttanut laittaa näihin vielä hienoksi pilkottua tuoretta paprikaa, mutta jätin sen seuraavaan kertaan. Kun tuohon seoksen pinnalle tuli välillä nestettä, minä vaan sekoitin sen sekaan. En siis kaatanut pois, kuten joissakin ohjeissa kehoitetaan tekemään. Kyllä 2 munaa nesteet jähmetti pihvin paistuessa.

CIMG4112.jpg

Juustona minulla oli siis tuollaisessa pakkauksessa olevaa chilillä maustettua halloumia. Jos ei tuota ole, niin ihan tavallinen halloumi käy. Silloin kyllä maustaisin seosta enemmän.

CIMG4080.jpg

Nämä on siis vaan nosteltu lusikalla suoraan pannulle. Joku kirjoitti ohjeessaan taputtelevansa pihvit käsissä, mutta ei tästä seoksesta kyllä niin onnistus tekemään. Minä täytin pannun vähän turhankin täyteen, vaan hyvin nuo käännettyä sai. Yks vähemmän, niin jäis pikkasen väliä reunoilla oleville.

CIMG4083.jpg

Tarpeen mukaan kääntelee vielä toistamiseenkin pihvejä pannulla. Ekaksi paistunut puoli tulee aina nätimmäksi, sen kun muistas laittaa päällepäin.

 

CIMG4093.jpg

Yks pihvi piti heti maistella ja tykkäsin paljonkin. Näitä meillä tehään ehottomasti uudemmankin kerran. Annoin näitä myös ystäväperheille maistiaisiksi, mutta en ole vielä heidän kommenttejaan kuullut.