Onko vielä joulusuklaita syömättä? Tykkäätkö paistetuista juustokakuista?
Kaiken sortin paistetut juustokakut ovat aina olleet suosikkejani. Joskus joulun aikaan jemmasin tämän konvehtijuustokakun ohjeen ajatuksena kokeilla tämä joulusuklaista. Nyt viimein sain sen aikaiseksi.
Kurkatkaa linkistä alkuperäinen ohje.
Halusin käyttää tiettyä uutta irtopohjavuokaani ja siihen halusin ihan kunnon paksun pohjankin, joten suurensin alkuperäisen ohjeen noin 1½ kertaiseksi.
Minun tekemä kakku syntyi alla olevalla ohjeella.
Suklaakonvehtijuustokakku
(minulla vuoan halkaisija oli 24 cm)
Pohja
250 g Digestive- tai kaurakeksejä (minulla kaurakeksejä)
noin 70 g voita sulatettuna
Täyte
600 g philadelphia tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1½ dl kermaa (minulla vaan 15% ruokakermaa)
3/4 dl perunajauhoja
2 kpl isoja kananmunia
300 g suklaakonvehteja (osan voi jättää koristeluunkin, minä laitoin kaikki keksipohjan päälle)
Valmistaminen
Tee juustokakun pohja murskaamallkeksit hienoksi (käytin konetta + leikkuriterää) ja sekoittamalla niihin sula voi.
Pingota irtopohjavuoan pohjalle paperi. Taputtele keksikuruseos tasaiseksi vuoan pohjalle. Älä nosta reunoja.
Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri, kerma, perunajauhot ja kananmuna yhteen. Älä kuitenkaan vatkaa, ettei täytteeseen pääse ylimääräistä ilmaa.
Ota irtopohjavuoka esiin ja asettele suklaakonvehdit pohjalle. Jätä niiden väliin kuitenkin rakoa, että täyteseos pääsee kaikkialle.
Kaada seosta irtopohjavuokaan varovaisesti, niin etteivät konvehdit liikahtele. Minä nostelin juustoseoksen keittokauhalla vuokaan, jotta konvehdit pysyivät paikoillaan.
Paista juustokakkua 160 - 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti (tasalämpö, alin ritilä) sammuta uuni ja jätä kakku vielä uuniin 10 minuutiksi.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. On paljon parempaa, kun saa tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Juustokakkua voisi tietenkin koristella vielä suklailla, kermapursotuksin, marjoilla tms.
Tässä on laitettuna keksipohjalle kokonaan 300 g rasia juhlapöydän konvehteja. mUlle piisaisi hieman vähempikin suklaita.
Tämä palanen on leikattu kakusta, kun se ei ollut ihan vielä kunnolla edes jäähtynyt. En malttanut enää odottaa, kun piti päästä nukkumaan ja halusin nähä, onko kakku syötävää. No, olihan se. Peittelin kakun vuoasaan isolla lautasella ja laitoin yöksi jääkaappiin.
Tällainen oli kakun leikkauspinta seuraavana päivänä.
Kakusta tulee iso kakku ja se on aika tuhtia kakkua, joten isoa palaa ei jaksa/pysty syömään.Tästäkin kakusta riittää maistiaisia useampaankin huusholliin. Juustokakkuosio ei ole kovin makeaa, mutta suklaa antaa mekeutta kyllä ihan riittämiin. Mietiskelin tässä, että tarjoaisiko kakkua vadelmilla höystettynä?
Kommentit