Omia omppupuita ei ole, joten ihan kaupasta ostetuista ompuista valmistui tämä helppotekoinen piiras jo muutamia viikkoja sitten....

Liisan omenapiiras on kotoisin Päivin pöperöitä-blogista ( laitan linkityksen kunha pelittää)

Tykästyin tähän piirasohjeeseen siksikin, ettei tähän tule mitään erikoisuuksia, vaan sihan simppeleitä raaka-aineita mitä yleensä kotona on...kunhan omput muistaa ostaa.

 

Liisan omenapiirakka

3 munaa

2½ dl sokeria

1 dl maitoa

200 g sulatettua voita tai margariinia hieman jäähdytettynä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Päälle; ohuita omenalohkoja ( 3 isoa) ja oman maun mukaan kanelia ja sokeria

 

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, maita ja jauhot ( siivilän läpi) vuorotellen hyvin sekoittaen, ettei tule jauhopaakkuja. Taikinasta tulee ohutta.

Kaada taikina leivinpaparin päälle vuokaan/pellille, levitä omenalohkot päälle ja ripottele niiden pinnalle kanelia ja sokeria.

Kypsennä piirakka n. 180 asteisessa uunissa (tavallinen uuni) n. 25 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä piirakka. Varo kypsentämästä piirakkaa liian kuivaksi, varsinkin jos teet näin ohuen piirakan mitä minä.

Huom. Ohjeella tulee kuvan mukainen ohut piirakka, kun peltikoko on 35x33 cm ( eli 50 cm uunin pelti). Isommalle pellille tulee ohjetta ehdottomasti suurentaa, ei riitä siis missään nimessä tällaisenaan 60 cm uunin pellille.

 

Söimme omppupiirakkaa ihan tällaisenaan, vaan eihän vaniljakastike tai jäätelöpallo lämpimän piirakan kylkeen pahitteeksi olisi....