CIMG5691.jpg

Monasti viikonloppuina kun ei jaksa/viitsi/halua viettää köökissä kauaa aikaa, tulee tehtyä tämän tapaista ruokaa. Pääsee helpolla....varsinkin jos ulkoistaa tekemisen toiselle. Lisäksi vaan tuoresalaatti, niin ateria on valmis.

Kanssasyöjä maustoi porsaan ulkofilepötkylän hyvin reilulla kädellä mustapippurilla ihan ite jo edellisenä iltana. Lisäks lihaan laitettiin vaan suolaa. Liha köllötteli jääkaapissa peitettynä yön yli. Uunissa liha kypsyi kasvisten kanssa samassa lämmössä, vaikka sille piisais miedompikin lämpötila. Lihalämpömittarilla tsekattiin lihan sisälämpötila....noin 70 astetta on meille passeli. Kunnolla kypsää ja silti vielä mehukasta.

CIMG5696.jpg

Samanaikaisesti lihan kanssa kypsyi uunissa kasviksia.

Uunikasviksissä on; (kuorittuja) perunalohkoja, keltasipulilohkoja, valkosipulia viipaleina, paprikaa isoin paloina, porkkanaa isoina suikaleina, öljyä, suolaa, pikkuinen loraus soijakastiketta,vähän  hunajaa ja reilusti paprikajauhetta. Pippurin jätin pois nähtyäni miten ronskisti sitä kanssasyöjä laittoin lihan pintaan. Kasvikset kypsyivät uunissa 200 asteessa noin 40 min. Kerran vähän sekoittelin ja laitoin tilkan vettä astian pohjalle. Loppupuolella miedonsin uunin lämmön 150 asteeseen.