Ite voisin syödä tämän tyyppistä ruokaa vaikka joka viikkoa, vaan kun ei lukeudu toisen syöjän mieliruokiin, niin tulee tehtyä harvemmin. Pakastimia penkoessani huomasin siellä olevan vielä palasen naudan paahtopaistia (siis ruhonosana paahtopaistia), joten pitkästä aikaa tein omaa mieliruokaani. Ja kyllä tämä maistui ihan hyvin tuplasti kanssasyöjällekkin. Halutessaan tästä voisi vielä vähentää lihan osuutta ja laittaa kasviksia enemmän.
Minä teen tämän tapaiset ruoat alusta loppuun asti isolla paistinpannulla, kun toimivaa wokkipannua ei tällä hetkellä ole huushollissa. Eikä kyllä tarttekkaan olla.
Suikalepata (naudan paahtopaistista)
(meillä tästä tulee 4 annosta keitetyn riisin kanssa syötynä)
noin 400 g naudan raakaa paahtopaistia ohuina suikaleina
rasvaa lihojen ruskistamiseen
1 oikein iso keltasipuli -> lohko
3 oikein pulleaa valkosipulin kynttä (raastettuna)
soijakastiketta reilusti (aluksi noin 1 rkl)
2 isoa porkkanaa-> suikaloi
noin 5 dl vettä (tarvittaessa lisää)
ripsaus sokeria
suolaa, paprikajauhetta
makeaa chilikastiketta oman maun mukaan (laitoin 2 isoa lorausta)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
½ kesäkurpitsaa -> suikaloi
3 pientä minipaprikaa (punaista ja keltaista)
1 pieni prk ananasrenkaita liemineen-> paloittele
suurus:1 kukkura rkl perunajauhoja + ananaspurkin liemi
VIimeistelyyn ruohosipulia tai sipulin vihreitä varsia
Valmistaminen:
1. Ruskista lihat vähässä rasvassa oikein kuumalla pannulla hyvän ruskeiksi (kahdessa erässä). Lisää loppupuolella myös sipuli kuullottumaan mukaan.
2. Lisää vesi, kaikki mausteet, valkosipuli ja ohuet porkkanasuikaleet. Nestettä pitäisi olla sen verran,että ainekset just ja just peittyvät.
3. Kypsennä 15-20 min. Kokeile lihojen kypsyyttä.
4. Lisää ananaspalat, ohuet paprikasuikaleet ja kesäkurpisasuikaleet ja anna kypsyä muutama minuutti kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
5. Kaada ananasmehu-perunajauho suurus paistinpannulle ja sekoita hyvin ja kuumenna ruoka kiehuvaksi.
6. Tarkista ruoan maku, jos kaipaat suolaisuutta, lisää soijakastiketta tai suolaa. Tarkista ruoan sakeus. Jos vähäinen kastike tuntuu liian sakealta, lisää loraus vettä.
Maisteluvaiheessa lisäsin valmiiseen ruokaan vielä mustapippuria, makeaa chilikastiketta ja suolaa. Siitten oli hyvän tujua keitetyn riisin kanssa maistellessa.
Jotain puuttuu?
Hyvää oli!
Vähän erilaisen naudan minuuttisuikaleista tehtävän suikalepataohjeen löydät täältä.
Kommentit