CIMG4570.jpg

Muutamia leivonnaiskuvia vielä pääsiäisen ajalta...

Vasemmalla viipaleiksi leikattua ambrosian kakkua. Tämä on se minun pysyvä pääsiäiskakku.

Kakkuhan on kahvikakkumainen, ei pehmeä.... appelsiinille maistuva kahvikakku, missä täytteenä on ohuehko liivatteella hyydytettävä kermainen kiisselitäyte ja pinnalla makea appelsiinimehuun tehty sokerikuorrutus. Kuorrutuksen voisi värjätä elintarvikeväreillä esim keltaiseksi. Koristeeksi appelsiinin hillottuja kuoria, sukaattia, kirsikan palasia, aurinkoströsseliä tai mitä nyt kukaan haluaakaan laittaa. Kakku kannattaa leikata ihan leikkuuveitsellä joko ohuiksi sekroteiksi tai puoliksi ja sitä viipaleiksi, kuten minä kakun yleensä leikkaan. valmiin täytetyn, kuorrutetun kakun voi vallan mainiosti pakastaa.

CIMG4568.jpg

Tämä gluteeniton toscakakku oli herkkua!

Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin käsialaa ja löytyy täältä.

 

Gluteeniton toscakakku/piiras

(8-10 isoa palaa...me leikattiin paljon pienempiä)

Pohja

2 munaa

1 ½ dl sokeria

2 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kuohukermaa tai maitoa

100 g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus pinnalle

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

100 g mantelilastuja

2 rkl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta

2 rkl kuohukermaa tai maitoa

Valmistaminen

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuohukerma tai maito, sekä sulatettu voi tai margariini.

3. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

4. Paista pohjaa 200°C:n uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.

5. Mittaa kasariin voi tai margariini, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos ja kuohukerma tai maito. Kiehauta miedolla lämmöllä ja levitä piiraspohjan päälle.

6. Paista 200-225°C:n uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen.

CIMG4702.jpg

Sisko oli tehnyt tällaistä kääre/köörötorttua.

Vaalea käärötorttupohja ja täytteenä ohut sipaisu appelsiinimarmeladia ja sen päälle levitettynä appelsiinituorejuusto löysytettynä maitotilkalla. Minä teen samanmoista, mutta liatan tuorejuuston sekaan kermavaahtoa.

CIMG4707.jpg

Tekeydyttyään viileässä kääris oli ihanan pehmoista ja maistuvaa.

CIMG4704-001.jpg

Tällaisia nuoren naisen tekemiä nutellapullia maisteltiin kanssa. Pulla on aina hyvää... tällaisia pitää tehdä kotonakin.