Tämä ohje on siitä hyvä, että tässä ei ole kananmunaa ja täysin laktoosittoman + maidottomankin siitä saa, kun rasvaksi käyttää esim. lakton sunnuntai margariinia.Tässäpä ohje.
Strasburgilaiset
500 g rasvaa ( minä käytin lakton sunnuntai margariini)
125 g tomusokeria
300 g perunajauhoja
350 g vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
koristeeksi: säilykekirsikan palasia ( 1 kirsikka -> 8 osaan)
- vaahdota rasvaa ja lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista, lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- pursota koekakku ja tarkista jauhomäärä!
- pursota ruusukkeen mallisia pikkuleipiä suoraan pellille missä on leivinpaperi tai kaksinkertainen leivinpaperi, niinkuin minun taas piti laittaa, koska muuten pikkuleivät tummuisivat liikaa uunissani
- mikäli taikina jähmettyy/kovettuu liikaa pursottamisen aikana, saat sen helpommin pursotettavaan muotoon lisäämällä hieman kylmää vettä taikanaan ( älä missään nimessä löysytä taikinaa kananmunalla -> sitkostuttaa taikinaa)
- laita jokaiseen pikkuleipään kirsikan palanen koristeeksi
- paista pikkuleivät lähes +200 C uunin keskiosassa kauniin kullan ruskeiksi.
- varo, palavat helposti!
Tässä srtasburgilaiset koristeltuna ja valmiina uuniin menoa varten.
Täsä pikkuleivät paistuneena jäähtymässä. Nämä pikkuleivät ovat todella hauraita, ainakin kunnes jäähtyvät... joten nostele ne varovaisesti lastalla jäähtymään, eikä päällekkäin... ja pakatessa näitä pikkuleipiä voisi jokaisen pikkuleipäkerroksen väliin laittaa leivinpaperin, jotta pikkuleivät pysyisi ehyinä.
Tämän kokoisia pikkuleipiä tulee noin 140 kpl yksinkertaisesta annoksesta.
Nämäkin pikkuleivät matkustavat sisareni perheelle lähes 300 km päähän.
Kommentit