Helpot lisäkeperunat liharuoalle ja miksipäs nämä eivät passaisi myös kalaruoalle...
Yllä olevassa pikku vuoallisessa on...
Sipuliset kermaperunat
5 oikein isoa perunaa kuorittuna + viipaloituna
1 pieni keltasipuli puolirenkaina/suikaleina
suolaa, mustapippuria, 1 valkosipulin kynsi
nesteenä on sipulikermaa (vajaa 2,5 dl purkillinen) + loraus tavallista ruokakermaa.... nesteitä sen verran että perunat nippa nappa peittyvät.
Kypsennetään 175 - 200 asteisessa uunissa noin tunnin ja perunalisäke on valmis....kypsyyttä pitää tietenkin keskeltä vuokaa kokeilla. Kerran kypsymisen aikana voisi perunakerrosta varovaisesti lastalla painaa, niin ei päällimmäinen kerros ruskistu liikaa...tosin minä tykkään just noista ruskeista viipaleista. Minusta tällainen peruna on hieman ylikypsänä parempaa mitä just ja just kypsänä.
Kanssasyöjä söi näitä perunoita kebabin kanssa.
Kommentit