Tässäpä taas eri versio porkkanapiirakasta...




Tämän ohjeen sain sisareltani. Kiitos.


Vanhan Valamon porkkanapiirakka
 
(50 cm uunin pellillinen, ei tule kovin paksua piirakkaa)
 
Pohja
 
4 munaa
4 dl sokeria
2½ dl öljyä
8 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl kanelia
 
Kuorrutus jäähtyneelle pohjalevylle
 
1 pieni prk smetanaa
50 g sulatettua jäähdytettyä rasvaa
n. 6 dl tomusokeria (siivilöi)
1-2 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle
 
mantelirouhetta
 
Laita uuni kuumenemaan +200 asteiseksi.
Raasta kuoritut porkkanat.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita vain sen verran että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille ja paista sitä 200 asteisessa uunissa n. 25 min. Tarkista pohjan kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä pohja. Varo kuitenkin paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Jäähdytä pohja ja tee sillä aikaa kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutusainekset sekaisin. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjalevyn päälle ja ripottele vielä pinnalle mantelirouhetta. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa piirakka halutun kokoisiksi paloiksi.