Tämän ihanan kookos-raparperipiirakan olemassaolosta muistutteli Kmsu postauksellaan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä Ruokamaailman sivuilta.

Tarkemmin kun rupesin ohjetta katsomaan, huomasin sen olevan lähes saman kuin tämä ohje millä olen vuosikymmenien ajan tehnyt kookospäällysteisiä piirakoita omenasta ja ananaksesta. Erona ohjeeseen on vain se, ettei kardemummaa käytetä ja kuorrutuksen suhteet on pienennetty.

Minähalusin tehdä tortun ihan tavalliseen piirakkavuokaan, joten otinpa taas kerran ohjenuorakseni tämän tutun ohjeen isompine kuorrutuksineen....

1245232519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kookos-raparperitorttu/piirakka

Pohja:

75 g margariinia

1 dl sokeria

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa
Päälle:
n. 5 dl raparperipaloja
Kuorrutus:
75 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
Valmistaminen:
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ( minä laitoin ihan tavalliseen voideltuun piirakkavuokaan, halkaisija 28 cm ja korkeus 4 cm) ja levitä päälle raparperit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen ja levitä seos raparperinpalojen päälle. Paista torttua 10–15 minuuttia eli kunnes kuorrutus on saanut hiukan väriä ja torttu/piirakka on kypsä.

Tämäkin piirakka matkustaa kokonaisena kanssamme Jussin viettoon, joten maistiaisia ei tipu kellekkään vielä tänään.... no, tiedän entuudestaan, jotta tällä ohjeella tehty piirakka on hyvää....

Huom! Jos haluat tehdä pellin kokoisen piirakan/tortun, tuplaa ohje.