Helppo possun sisäfileruoka.
Uunissa paistettu possun sisäfile tomaattien kera
possun sisäfile
suolaa (vähän vajaa tl)
paprikajauhetta (½ tl)
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
soijakastiketta (noin ½ rkl)
hunajaa (noin 1 rkl)
pieniä tomaatteja esim. kirsikka- tai miniluumutomaatteja (noin 10 kpl puolitettuina)
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen uuniin laittoa. Hiero mausteet (puhdistetun) sisäfileen pintaan joka puolelle. Laita samaan vuokaan myös puolitetut pienet tomaatit kypsymään. Kypsennä lihaa 160-170 asteisessa uunissa kunnes se on halutun kypsää.... minä kypsennän possun fileen niin että sisälämpötila on 70 astetta....liha on kypsää, mutta vielä mehevää. Aikaa fileen kypsymiseen menee puolisen tuntia. Anna lihan tekeytyä peitettynä (kääräise esim folioon) ennen sen leikkaamista viipaleiksi.
Possun fileen kanssa söimme kypsistä perunoista tehtyjä kermaperunoita ja luomuporkkanoista tehtyä raastetta.
Valkosipulilisällä nämä herkulliset perunat muuttuisivat valkosipuliperunoiksi, vaan minä tein nyt ilman valkosipulia.
Kermaperunat keitetyistä perunoista
keitettyjä perunoita ( 8 kpl pieniä)
ruokakermaa (2 dl)
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
Paloittele kuoritut kypsät perunat lohkoiksi/kuutioiksi ja laita ne uunivuokaan. Ripottele mausteita sekaan. Kaada kerma vuokaan....kermaa sen verran että lähes kaikki perunat peittyvät. Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.
Kommentit