Eilen iltana tekasin pienen kasan sämpylöitä

Sämpylät

2 l lämmintä vettä

150 g hiivaa

2 rkl suolaa

2 rkl sokeria

2 kg sämpyläjauhoseosta

sopivasti vehnäjauhoja ( n. 1½ kg)

200 g rasvasulaa

Lietä hiiva nesteeseen, lisää mausteet. Alusta taikina jauhoilla ja lisää rasva alustuksen aikana taikinaan. Leivo halutun mallisiksi sämpylöiksi. Kohota sämpylä hyvin lämpimässä paikassa leivinliinalla ja muovilla peitettyinä. Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 15 min.

Nauti lämpimänä voin kera

Taikinan koko siksi tuo, koska teen taikinat bochin koneella ja sen kulhossa mahtuu tekemään 2 litran sämpylätäikinan.

Uskoisko että kuvassa on 110 sämpylää? Niin monta sämpylää tuosta taikinamäärästä tuli.