Eilen iltana tekasin pienen kasan sämpylöitä
Sämpylät
2 l lämmintä vettä
150 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
2 kg sämpyläjauhoseosta
sopivasti vehnäjauhoja ( n. 1½ kg)
200 g rasvasulaa
Lietä hiiva nesteeseen, lisää mausteet. Alusta taikina jauhoilla ja lisää rasva alustuksen aikana taikinaan. Leivo halutun mallisiksi sämpylöiksi. Kohota sämpylä hyvin lämpimässä paikassa leivinliinalla ja muovilla peitettyinä. Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 15 min.
Nauti lämpimänä voin kera
Taikinan koko siksi tuo, koska teen taikinat bochin koneella ja sen kulhossa mahtuu tekemään 2 litran sämpylätäikinan.
Uskoisko että kuvassa on 110 sämpylää? Niin monta sämpylää tuosta taikinamäärästä tuli.
Kommentit