IMG_20220306_162155.jpg

Sunnuntain kahveille paistoin sitruunarahkasta ohukaisia. Monet laittavat vain rahkan, jauhot, munan ja makeutta, vaan minä tykkään laittaa laimennukseksi taikinaan maitoa, ettei lätyistä tule ihan niin rahkaisia. Jos ohjeessa käyttää maustamatonta rahkaa, voi sokeria tällöin laittaa enemmänkin.

Rahkaohukaiset (sitruunaiset)

(21 pientä ohukaista lettupannulla paistettuna)

200-250 g rahkaa (minulla oli Maitokolmion sitruuna-kermarahkaa 200 g, mutta ihan maustamaton käy)

1 dl maitoa

3 kananmunaa

2-3 rkl sokeria (jos käytät maustamatonta rahkaa, niin maistele, tarviiko enemmän?)

noin ½ tl suolaa

1½ dl vehnäjauhoja (+lisäsin 1 kukkuran rkl jauhoja)

Lisäksi tarvitaan rasvaa lettujen paistamiseen

Yhdistä taikinan ainekset sekoittaen käsikäyttöisellä vatkaimella. Anna taikinan  tekeentyä 10 min. Paista keskilämmöllä pieniä ohukaisia nätin ruskeaksi. Varo, ottavat väriä helposti

original_e7182137-3644-4e27-9567-4e39c23

Osa lätyistä/ohukaisista syötiin ihan ilman mitään lisukkeita, koska sitruunainen maku on näissä aika voimakas.

IMG_20220306_162158.jpg

Meistä nämä olivat herkkua. Ainut haitta oli, että loppuivat niin nopeaan.