Viime viikolla tein pullia isomman taikinan ja pakastin osan laskiaispullia varten.
Tänään täytin pullia ja jakelin niitä ystäväperheille. Tein kahdella erilaisella täytteellä, ihan tavisversioita. Monia ihania suklaisia täytevaihtoehtoja olin ajatellut tekeväni, vaan päädyin kuitenkin täyttämään pullat hyvin simppeleillä täytteillä.
Näissä pyöreissä pullissa on täytteenä kotitekoinen mantelimassa + kermavaahto + ananas-greippitäyte.
Mantelimassan tein ihan summan mutikassa. 10 isoon pullaan tein massan 80 g mantelijauhetta, sekaan tomusokeria x-määrä ja loraus kermaa/maitoa. Tönkkö massa. Maistelin ja lisäsin vähän sokeria. Olisin voinut laittaa vaikka muutaman tipan karvasmanteliakin, mutta kun ei sitä nuoruusvuosien inhokkimakua sattunut kotosalla olemaan. Pitää kyllä hankkia, sillä nyt voisin kuvitella ihan hyvin sitä käyttäväni.
Olishan pullat voinut jättää plekälle mantelimassa-kermavaahtotäytteellekkin, vaan lisäsin vielä makua antamaan marmeladia/täytettä.
Näitä pullia täytin vain 10 kpl, vaan niistäkin riitti useampaan perheeseen maistiaisia.
Samalla täytin pakastimessa ollesta gluteenittomista korvapuusteista eräälle ystävälle pari pullaa. Tuskimpa puustien kanelinen maku haitaksi on täytteiden kanssa.
Lopuksi siivilöin tomusokeria kaikkien pullien päälle.
Kommentit