Turhaan ei Kodin Onni-blogissa tätä ihanaa piirakkaa kehuttu....

Vadelmia pakastimessa on, joten kokeiltavahan tätä heti oli. Lisäksi tällaiset ei-vatkattavat ohjeet ovat niin sukkelia tehdä....piirakan ainut haittapuoli oli, että se tuli syötyä ihan liian nopeasti... kuka lie sen syönyt?

Vaniljainen vadelmapiirakka

Taikina

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1½ dl margariinisulaa ( = n. 150 g)

Sekoita munat ja sokeri ( niitä ei siis tarvitse vatkata vaahdokai). Lisää seokseen neste, yhdistetyt jauhot ja sula haalea margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan ( 27-30 cm halkaisija).

Päälle

n. 3 dl vadelmia

2dl vaniljajogurttia

2 rkl sokeria ( tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa, mutta minusta kaipasi lisämakeutta, makean persot voivat laittaa enemmänkin)

1 kananmuna

Lado vadelmat pohjan päälle ja kaada päälle jogurtti-munaseos. Paista hieman alle 200 asteessa reilu 30 min.... kokeile piiraan kypsyys keskiosasta tikulla, ettei tule epämiellyttävää yllätystä ja piiras jääkin keskeltä raakaksi ( kuten minulla meinasi käydä )....... turhan kuivaksikaan ei tietenkään piirakkaa ole tarkoitus paistaa...  

Ihan oman maan vadelmia käytin tähän piiraaseen....

Telkemässäni ihanassa vanilja-vadelmapiirakassa näyttäisi reunat olevan hieman turhan tummat näin kuvassa, mutta se on vaan kuvaharhaa .... kannattaa kuitenkin olla paistamisessa skarppina.... jatkossa minä paistan piiraan hieman miedommassa uunissa, niin keskiosakin ehtii mukaan kypsymiseen.... vika on tuossa minun piirasvuoassa, kuten olen aikaisemminkin jo kirjoittanut.... se johtaa lämpöä yllättävän huonosti.... mutta kun se on niin nätti, niin pitäähän sitäkin käyttää

...namskis, suupalallinen piti heti kylmänä maistella..... näin ihanna pehmoiselta piiras näyttää sisältäkin...

Taatusti teen tällä ohjeella muitakin piirasversioita...