Eräässä kyläpaikassa olen usein saanut hyvää ja mehevää kahvikakkua, milloin minkäkin makuisena. Tietenkin kinusin ohjeen itselleni ….tarkemmin ohjetta syynäiltyäni ja muutettuani tilavuusmitat painomitoiksi, huomasin ohjeen olevan lähes identtisen sen ohjeen kanssa mitä yleensä käytän….eli nesteisen murokakun. Pikkasen ovat suhteet kuitenkin erilaiset, joten laitan tämänkin ohjeen muistiin tänne, löytää ainakin ite, jos ei muut tartte. Minä nimittäin jo kerran hukkasin tämän ohjeen ja soittamalla sain tämän nyt uudelleen… enää en ilkiä soittaa…
Tein tällä perusohjeella ihan tavalliset tiikeri- ja appelsiinikakut...
- Vaahdota hyvin rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
- Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet nesteestä ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
- Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää taikinaan makua antava aines
- Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
- Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ennen kumoamista.
Tästä lähtien minä teen tällaiset tavalliset kahvikakut tällä ohjeella. Kiitos M!
Kommentit