CIMG9650-normal.jpg

Teen useinkin tällaiset jauheliha-pastavuoat käyttäen ohjenuorana Peppi Pitkätossun voimavuoan ohjetta. Milloin mitäkin maustetta, eri pastoja, eri juustoja....aina tulee eri makuista nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Ja samalla vaivalla saisi tehtyä isommankin satsin. Nyt pysyin ihan kohtuumäärissä...

 

Jauheliha-pastavuoka

1,6 litraa vettä

400g jotain pastaa (käytän usein täysjyväkierrepastaa, kuten nytkin)

400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

 suolaa

soijakastiketta

2 valkosipulin kynttä

1 lihaliemikuutio /lihaliemijauhetta

1 rkl pitsamaustetta

n. 200 g sulatejuustoa (käytin aamupala-viipalejuustoa, kun ei muuta sopivaa ollut)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää lihaliemi ja loraus soijakastiketta. Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää jauheliha-mausteseos kiehuvaan veteen. Lisää sitten tomaattimurska ja odota, että seos kiehuu taas kunnolla. Lisää sitten pasta ja keitä 5 -10 min. Lisää sulatejuusto kattilaan. Kun sulatejuusto on sulanut sekaan, maistele seosta ja lisää tarvittaessa makuja. Kaada seos isoon uunivuokaan ja paista 200-225 asteisessa uunissa  noin ½ tuntia (riippuen mm siitä miten kypsäksi keitit pasta kattilavaiheessa). Anna ruoan vetäytyä 5-10 min peitettynä ennen ruokailua.

 

CIMG9651-normal.jpg

Lisukkeena aterialla syötiin porkkanaraastetta missä oli seassa viinirypäleitä ja säilykeananasta ja toisena lisukkeena ihan kaupan valmis kurkkurelish.