1629595.jpg

Kahvikakkukategoriasta löytyy jo yhden tiikerikakun ohje, mutta se on tehty nesteisestä murotaikinasta ja tämä tiikerikakku taasen on tehty ihan tavallisesta murotaikinasta tällä ohjeella

Tiikerikakku ( murotaikina)

250 g rasvaa

250 g sokeria

4 kpl munia

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

- vaahdota rasva + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- lisää munia ja keskenään sekoitettuja kuivia aineksia vuorotellen -> tasainen taikina

-  erota 1/3 vaaleasta taikinastasekoita  eri astiaan ja lisää siihen 2 rkl tummaa kaakaota siivilöitynä + 2 rkl maitoa/kermaa

- laita voideltuun, jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten ruskea taikina ja taas vaaleaa taikinaa

- sekoita halutessasi hieman kerroksia haarukalla ( minä en sekoita koskaan ja ihan kaunis kuvio tulee kakkuviipaleisiin )

- paista kakku tavallisessa uunissa alimmalla tasolla ritilän päällä, jos teflon tms pinnoitettu vuoka,  paistolämpötila on vain + 150  astetta  noin tunnin verran, nosta kypsentämisen loppupuolella lämpöä jos tarvis.