Kahvikakkukategoriasta löytyy jo yhden tiikerikakun ohje, mutta se on tehty nesteisestä murotaikinasta ja tämä tiikerikakku taasen on tehty ihan tavallisesta murotaikinasta tällä ohjeella
Tiikerikakku ( murotaikina)
250 g rasvaa
250 g sokeria
4 kpl munia
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
- vaahdota rasva + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää munia ja keskenään sekoitettuja kuivia aineksia vuorotellen -> tasainen taikina
- erota 1/3 vaaleasta taikinastasekoita eri astiaan ja lisää siihen 2 rkl tummaa kaakaota siivilöitynä + 2 rkl maitoa/kermaa
- laita voideltuun, jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten ruskea taikina ja taas vaaleaa taikinaa
- sekoita halutessasi hieman kerroksia haarukalla ( minä en sekoita koskaan ja ihan kaunis kuvio tulee kakkuviipaleisiin )
- paista kakku tavallisessa uunissa alimmalla tasolla ritilän päällä, jos teflon tms pinnoitettu vuoka, paistolämpötila on vain + 150 astetta noin tunnin verran, nosta kypsentämisen loppupuolella lämpöä jos tarvis.
Kommentit