IMG_20230623_133858~2.jpg

Juhannusaaton grillailuja. Tarkoitus oli savustaa lohta, mutta iski laiskuus ja laitettiinkin kaikki grilliin kypsymään. Sivukeittimessä kypsyi perunat todella nopsaan.

Ateria koottiin kalasta (kalakammoiselle broileria), grillatuista paprikasta ja tomaatista, perunoista, voi-sipuli-kermakastikkeesta ja vesimeloni-kasvissalaatista.

IMG_20230623_133923~2.jpg

Mulle aterian kunkku oli ehdottomasti kala. Maustoin kalan vain suolalla ja Meiran kalamausteella ja ripsauksella sitruunapippuria  ja sitruunaviipaleet pintaan ennen grillaamista. Alumiinifoliovuiokaan laitoin leivinpaperin, jotta mies oääsee vähän vähemmällä vahtaamisella grillaulussa.

IMG_20230623_133309~3.jpg

Savustettuna olis kala mennyt toisellekkin syöjälle, mutta grillattuna ei, joten hänelle laitettiin sitruunamarinoitua broileria.

IMG_20230623_133158~2.jpg

Tänä kesänä minusta on tullut lehtipersiljan suurkuluttaja.

IMG_20230623_134443~2.jpg

Koska satoi vettä ja ulkona pöytämme on taivasalla, söimme sisällä. Siitäkin huolimatta oli minusta herkkuateria.