Juhannusaaton grillailuja. Tarkoitus oli savustaa lohta, mutta iski laiskuus ja laitettiinkin kaikki grilliin kypsymään. Sivukeittimessä kypsyi perunat todella nopsaan.
Ateria koottiin kalasta (kalakammoiselle broileria), grillatuista paprikasta ja tomaatista, perunoista, voi-sipuli-kermakastikkeesta ja vesimeloni-kasvissalaatista.
Mulle aterian kunkku oli ehdottomasti kala. Maustoin kalan vain suolalla ja Meiran kalamausteella ja ripsauksella sitruunapippuria ja sitruunaviipaleet pintaan ennen grillaamista. Alumiinifoliovuiokaan laitoin leivinpaperin, jotta mies oääsee vähän vähemmällä vahtaamisella grillaulussa.
Savustettuna olis kala mennyt toisellekkin syöjälle, mutta grillattuna ei, joten hänelle laitettiin sitruunamarinoitua broileria.
Tänä kesänä minusta on tullut lehtipersiljan suurkuluttaja.
Koska satoi vettä ja ulkona pöytämme on taivasalla, söimme sisällä. Siitäkin huolimatta oli minusta herkkuateria.
Kommentit