Uusimmassa Yhteishyvän ruokaliite-lehtisessä oli soseutetusta säilykepersikasta tehty kiisseliohje ja meillä kun tällaiset tekevät kauppansa, niin pitihän sitä heti tehdä.

CIMG6817-normal.jpg

Persikkakiisseli

(6 annosta)

1 prk persikanpuolikkaita sokeriliemessä (820 /470 g)

2 dl appelsiinimehua
 
½  sitruunan mehu ( ei ole välttämätön)
 
½ dl sokeria (makean persot laittakoot hieman enemmän)
 
2 rkl perunajauhoja ( juu....näin pieni määrä piisaa)
 

Soseuta persikat liemineen. Sekoita kattilassa persikkasose, appelsiini- ja sitruunamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes kuplahtaa. Älä enää sekoita. Sirottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä. Tarjoile esimerkiksi sitruunarahkan kanssa.... me söimme kiisselin ihan sellaisenaan ilman mitään lisukkeita.

 

CIMG6826-001-normal.jpg

Rakenteeltaan tällainen kiisseli on hieman erilaista mitä oikeasta soseesta tehty, vaikka kuinka hyvin persikanpuolikkaat sauvasekoittimella soseuttikin.... ei ole kuiteskaan huonoa. Tehdään ehdottomasti toistekin.