Lakkakermakakku

758595.jpg

Lakkoja ja kermaa, päällä hytösokerilla tehty kiille

Mansikkakakku

758600.jpg

Mansikoita ja vaniljakiisseliä ja kermaa. Päällyskyytelö tehty hyytelösokerilla.Minusta siitä tulee kauniinpi kiilto hyytelöön kuin liivatteella tehtäessä.

Paahtokermahyytelökakku

758484.jpg

Täytteenä säilykepersikoita ja kinuskikermavaahtoa ja hedelmäsekoitusta sitruunakiisselin kera. Kakun kuorrutus on paahtokermahyytelöä ( tätä voisi myös pursottaa ). Reunoilla paahdettuja mantelilastuja.

Yleensä laitan tämän tyyppisiin kakkuihin marsipaaniruusuja tms koristeeksi, mutta ystäväni jolle tämän kakun tein halusi laittaa juhlapäivänään oikean ruusun koristeeksi. Joten valmiista kakusta ei ikävä kyllä ole kuvaa tällä keralla.

 

PAAHTOKERMAHYYTELÖ

Tämä annos kuorrutusta rittää 6 - 8 munan kakkuun , mutta  jos kuorrutusta jää niin se on hyvää jalkiruokaa esim. mansikkasosekastikkeen kera.

Kuohu/vispikermaa 4 dl

sokeria 1 dl

liivatelehtiä 3 kpl

kiehuvaa vettä 6 rkl

vanilliinisokeria- jos haluaa vielä lisämakeutta

Valmistaminen:

- pane liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 min.

-vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi

- kuumenna vesi kiehuvaksi

-paahda sokeri esim teräskattilassa siirappimaiseksi VARO, PALAA ERITTÄIN HELPOSTI!

- lisää kiehuva vesi heti sopivan väriseen paahtuneeseen sokeriin -> lönttääntyy ja kuohuu.....

- keitä sokeri-vesiseos tasaiseksi miedolla lämmöllä ( Joskus jää itsepäinen pieni sokerikokkare, sen voi ottaa pois.. makeutta kyllä piisaa kuorutuksessa)

- puristele liivatteista kylmä vesi pois ja lisää ne kuumaan sokerivesiseokseen -> liivatteet liukenevat

- jäähdytä sokerivesiliivateseos huoneen lämpöiseksi ja lisää se heti löysän kermavaahdon sekaan sekoittaen.... ole nopea, jotta liivateseos ei hyydy liikaa liian aikaisin..... kuumanakaan sitä ei saa lisätä kermavahdon sekaan, koska silloin kermavaahto juoksettuu TÄMÄ YHDISTÄMINEN ON TÄMÄN KUORRUTUKSEN HANKALIN VAIHE!!!!

- maistele ja lisää halutessasi vanilliinisokeria

- hyydytä seos kylmässä puuromaiseksi  ja levitä sitten ripeästi kakun päälle esim. lastalla epätasaiseksi kerrokseksi.... itse en halua että pinnan pitäisi olla tasasileä... minä painvastoin teen kiemuroita lusikalla ennen kuin pinta hyytyy

- mikäli kulhossa oleva seos hyytyy liikaa, sekoita se vaan tasaiseksi ja jatka laittamista.... itse levitän paahtokermahyytelön aina ensin kakun päälle ja vasta sitten reunoille.....

- reunoille esim mantelirouhetta tai paahdettuja mantelilastuja tms... jos haluaa

- halutessasi voit myös pursottaa paahtokermahyytelöllä

- koristele haluamallasi tavalla esim. hedelmiä, marsipaani yms kukkasin ......

- paahtokermakuorrutteinen kakku säilyy kylmässä useita päiviä... paremmin siis kuin pelkkä kerma

- myös leivoslevyjen päälle olen käyttänyt tätä vanhaa, perinteistä kuorrutusta.

 

Lehmäkakku

1471303.jpg

Ystäväperheen lapset halusivat lehmäkakun. Täytteenä ihan vaan mansikkahilloa +kermavaahtoa ja toisessa välissä säilykehedelmiä + banaania +vaniljakiisseliä. Kuorrutus on valkoista ja ruskeaa marsipaania, kukat marsipaania, silmät sulatettua ja lusikoissa jähmetettyä taloussuklaata.

Joskus kauan...kauan sitten tämän mallinen kakku voitti 4h-kerholaisten valtakunnallisen kakkukilpailun