Kerran kesässä pitää tehdä jonkin sortin munakastiketta uusien perunoiden seuraksi.
Tällä kertaa tällaista...
Sipulinen munakastike
(4-5 annosta)
n. 25 g rasvaa
½ dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
4-5 kpl keitettyä munaa
3 sipulin vihreää vartta hienonnettuna
suolaa, valkopipuria myllystä, aromat seosta
Valmistaminen:
Laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle ja laske keittämisaika 7 - 8 min siitä kun vesi rupeaa kiehumaan. Laita munat kylmään veteen jäähtymään ja kuori ne ja paloittele ne pienemmiksi paloiksi
Sulata rasva kattilan pohjalla, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi ja lisää kaikki maito kylmänä ja kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, ettei kastike pala pohjaan. Hauduta kastiketta pari minuuttia. Lisää munanpalat ja vihreä sipuli ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Sekoittele varovasti, ettei muna soseudu. Mausta kastike suoloilla ja pippurilla.
Kommentit