Tällainen vuoallinen makaronilaatikkoa syntyy alla olevalla ohjeella....
keskiviikko, 5. marraskuu 2008
Jauheliha-makaronilaatikko (höysteenä juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja)
400 g sarvimakaroneja
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
5 aurinkokuivattua tomaattia ihan pieniksi leikeltynä ( enemmänkin voi laittaa)
2 maustemittaa jauhettua maustepippuria TAI mustapippuria
1½ tl suolaa
1½ tl paprikajauhetta
3 dl juustoraastetta
Munamaito: 7 dl maitoa + 4 kananmunaa + ½ tl suolaa
Pinnalle: 1½ dl juustoraastetta
Keitä makaronit (suolalla maustetussa) vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita jauhelihaseos,aurinkokuivatut tomaatit, valutetut makaronit ja juustoraaste uunivuoassa. Yhdistä munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikko 175 -200 asteessa 50-60 min. Lisää paistamisen loppupuolella juustoraastetta pinnalle ja anna sen vielä ruskistua.
Huom. Halutessasi voit tarkistaa valmiin makaronilaatikon maun ennen ruoan kypsentämistä esim. niin että laitat kahvikuppiin tms laatikkoaineksia munamaitoineen pienen annoksen ja kypsennät sen suit sait sukkelaan mikroaaltouunissa...sitten vaan maistelemaan, että onkos maut mieleiset kypsässä laatikossa...
Kommentit