Värikästä ja hyvää ihan sellaisenaan kasvisruokana tai lisukkeena liha- tai kalaruoalla.
Kasvishöystön valmistin kuvan mukaisista aineksista + vihreistä pavuista ja hillosipuleista.
Kasvishöystö
2 punaista suippopaprikaa
1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 pieni pkt tuoreita herkkusieniä
kevätsipulin varsia tai nippusipulin varsia + sipuliosaa
n.½ dl öljyä (tai muuta rasvaa...mitä nyt kukin haluaa käyttää)
n. 1 dl hillosipuleita
1 pieni pss vihreitä pakastepapuja
suolaa
mustapippuria myllystä
siirappia/fariinisokeria/hunajaa/tavallista sokeria... tällä kertaa laitettiin siirappia, kun ei hunajaa sattunut olemaan
pitsamaustetta
valkosipulia
tuoretta timjamia
Puhdisa ja paloittele kaikki kasvikset halutun kokoisiksi paloiksi. Kypsennä kasvikset rasvatilkassa esim paistokasarissa napakan kypsiksivälillä niitä sekoitellen.... minä humpsautin kaikki kasvikset yhtä aikaa kypsymään ja hyvin onnistui. Lisää mausteet kypsymisen aikana ja maistele kasviksia.... lisää lopussa hillosipulit ja anna niidenkin kuumentua muiden kasvisten seassa.
Me söimme kasvishöystön uunissa paistetun possun ulkofileen, perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit