Kanssasyöjän teki mieli lihapataa, niin minähän sitten tein sitä. Lihana possun palapaistikuutiot, kun niitä sattui jo ostettuna jääkaapissa olemaan.
Kuvan simppeli possupata syntyi alla olevalla ohjeella.
Possupata
800 g possun palapaistilohoja
rasvaa lihojen ruskistamiseen
2 isoa sipulia lohkoina/karkeaksi hienonnettuna
2 isoa kuorittua porkkanaa paksuina lantteina
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai fondi
soijakastiketta (1 rkl)
paprikajauhetta (1 tl)
suolaa (1 tl)
mustapippuria myllystä (8 kierrosta)
maustepippuria (10 kpl)
hunajaa (kukkura 1 tl)
oikein iso valkosipulin kynsi hienonnettuna
laakerinlehtiä (3 isoa)
Valmistaminen
Ruskista lihat 2-3 erässä oikein kuumalla paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan/pataan.
Laita sipulilohkot ja porkkanalantit lihojen sekaan vuokaan.
Kuumenna vesi kiehuvaksi paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet liemeen. Kaada liemi vuokaan/pataan. Ihan kaikkien ainesten ei tarvitse peittyä liemeen. Laita padalle kansi päälle ja kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Sekoita ruokaa kypsymisen välillä ja loppupuolella voi jo liemen makuakin maistella. Lisää tarvittaessa mausteita. Minä en lisännyt mitään ja laitoin ohjeessa suluissa olevat maustemäärät.
Vasemmalla possupata menossa uuniin ja oikealla valmis pata.
Liemestä tul ihanan tummaa ja kirkasta (siis ei seassa niitä hyytyneitä valkuaishöytyviä), koska ruskistin lihat kunnolla ennen liemeen hautumaan laittamista. Liha oli todella mureaa/pehmeää. Maku oli lempeä, ei mitenkään kauhean mausteinen. Osa possupadasta muuntuu varmaankin toiselle aterialle esim punajuurilisällä eri näköiseksi/makuiseksi.
Kommentit