IMG_20230918_125947_edit_2604134604994.j

Kanssasyöjän teki mieli lihapataa, niin minähän sitten tein sitä. Lihana possun palapaistikuutiot, kun niitä sattui jo ostettuna jääkaapissa olemaan.

Kuvan simppeli possupata syntyi alla olevalla ohjeella.

Possupata

800 g possun palapaistilohoja

rasvaa lihojen ruskistamiseen

2 isoa sipulia lohkoina/karkeaksi hienonnettuna

2 isoa kuorittua porkkanaa paksuina lantteina

5 dl vettä

1 lihaliemikuutio tai fondi

soijakastiketta (1 rkl)

paprikajauhetta (1 tl)

suolaa (1 tl)

mustapippuria myllystä (8 kierrosta)

maustepippuria (10 kpl)

hunajaa (kukkura 1 tl)

oikein iso valkosipulin kynsi hienonnettuna

laakerinlehtiä (3 isoa)

Valmistaminen

Ruskista lihat 2-3 erässä oikein kuumalla paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan/pataan.

Laita sipulilohkot ja porkkanalantit lihojen sekaan vuokaan.

Kuumenna vesi kiehuvaksi paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet liemeen. Kaada liemi vuokaan/pataan. Ihan kaikkien ainesten ei tarvitse peittyä liemeen. Laita padalle kansi päälle ja kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Sekoita ruokaa kypsymisen välillä ja loppupuolella voi jo liemen makuakin maistella. Lisää tarvittaessa mausteita. Minä en lisännyt mitään ja laitoin ohjeessa suluissa olevat maustemäärät.

GridArt_20230918_161615520.jpg

Vasemmalla possupata menossa uuniin ja oikealla valmis pata.

IMG_20230916_161531_edit_24098303227316.

Liemestä tul ihanan tummaa ja kirkasta (siis ei seassa niitä hyytyneitä valkuaishöytyviä), koska ruskistin lihat kunnolla ennen liemeen hautumaan laittamista. Liha oli todella mureaa/pehmeää. Maku oli lempeä, ei mitenkään kauhean mausteinen. Osa possupadasta muuntuu varmaankin toiselle aterialle esim punajuurilisällä eri näköiseksi/makuiseksi.