Jo aikaa sitten eräs ystäväni kyseli että milloin teen kauraleipäsiä.... lupailin että joskus.... no se joskus oli nyt tänä aamuna.... joten A enää ei tartte etsiskellä ohjetta muualta ( hänellä on ohje kuulemma aina hukassa)... kun vaan nettiyhteydet pelaa!
Kauraleipäset ( noin 20 kpl )
5 dl maitoa
40 - 50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa ( tai vähän vähemmän...)
1 rkl fariinisokeria (myös siirappi käy )
4 dl kaurahiutaleita
7 - 8 dl vehnäjauhoja
noin 1 dl sulatettua rasvaa
Valmistaminen:
- kuumenna maito kädenlämpöiseksi eli noin 37 asteiseksi ( jos käytät kuivahiivaa 42 asteiseksi)
- lisää maitoon hiiva ja mausteet ja sekoita tasaiseksi
- lisää kaurahiutaleet ja alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää rasva alustusvaiheessa. Jätä taikina pehmeäksi! Voit myös käyttää taikinaan muita jauhoja esim. sämpyläjauhoseoksia...
- kohota taikina peitettynä
- kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä noin2 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä lätkiä ( minä käytin pasteijamuottia) ja laita lätkät pellille ja tee sitten pyöreä reikä keskelle esim omenaporalla ( minä käytin tyllaa)
- kohota leipäset hyvin ja pistele sitten haarukalla ja paista 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 12 - 15 min. ...... uunista riippuen
... jätä levy paksummaksi mitä minulla tässä kuvassa, jos haluat paksumpia leipäsiä
... leipäset kohotetaan hyvin ja sitten pistellään....
... toisesta pellillisestä en ottanut keskelle tehtävää reikäosaa pois , vaan jätin sen paikalleen paistumaan... ihan ok näinkin... ja eihän noihin leipäsiin ole mikään pakko tuota keskireikää tehdä... on vaan koristeellisemman näköinen ... vai onko?
Kommentit