Jo aikaa sitten eräs ystäväni kyseli että milloin teen kauraleipäsiä.... lupailin että joskus.... no se joskus oli nyt tänä aamuna.... joten A enää ei tartte etsiskellä ohjetta muualta ( hänellä on ohje kuulemma aina hukassa)... kun vaan nettiyhteydet pelaa!

1183051.jpg

Kauraleipäset ( noin 20 kpl )

5 dl maitoa

40 - 50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa ( tai vähän vähemmän...)

1 rkl fariinisokeria (myös siirappi käy )

4 dl kaurahiutaleita

7 - 8 dl vehnäjauhoja

noin 1 dl sulatettua rasvaa

Valmistaminen:

- kuumenna maito kädenlämpöiseksi eli noin 37 asteiseksi ( jos käytät kuivahiivaa 42 asteiseksi)

- lisää maitoon hiiva ja mausteet ja sekoita tasaiseksi

- lisää kaurahiutaleet ja alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää rasva alustusvaiheessa. Jätä taikina pehmeäksi! Voit myös käyttää taikinaan muita jauhoja esim. sämpyläjauhoseoksia...

- kohota taikina peitettynä

- kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä noin2 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä lätkiä ( minä käytin pasteijamuottia) ja laita lätkät pellille ja tee sitten pyöreä reikä keskelle esim omenaporalla ( minä käytin tyllaa)

- kohota leipäset hyvin ja pistele sitten haarukalla ja paista 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 12 - 15 min. ...... uunista riippuen

1183043.jpg

... jätä levy paksummaksi mitä minulla tässä kuvassa, jos haluat paksumpia leipäsiä

1183046.jpg

... leipäset kohotetaan hyvin ja sitten pistellään....

1183050.jpg

1183052.jpg

... toisesta pellillisestä en ottanut keskelle tehtävää reikäosaa pois , vaan jätin sen paikalleen paistumaan... ihan ok näinkin... ja eihän noihin leipäsiin ole mikään pakko tuota keskireikää tehdä... on vaan koristeellisemman näköinen ... vai onko?