Herkkuja ruokapäytään-blogin Aino oli tehnyt namin näköistä, oikein tomaattista jauhelihakeittoa, joten sieltä sain osviittaa tälle keitolle. Melkein aina nykyisin tosin laitan tavalliaiin keittoihin vähän tomaattipyrettä väriksi, mutta tämä keitto on reilusti tomaattista. Eilen lueskelin Valion Ruokavuosi lehtistä ja sieltäkin sattui silmiini tomaattisen jauhelihakeiton ohje (oli käytetty paseerattua tomaattia). Aino oli tehnyt keittonsa hieman eri aineksista....minulla oli eilen kauhea hoppu saaha ruoka valmiiksi, joten käytin taas kerran pakaste peruna&keittokasviksia (tällä kertaa se maksoi vain 1.49e) keittoon. 

2050162.jpg

"Haamu" keittolautasen yläpuolella on vain höyryä...

Tomaattinen jauhelihakeitto

(tulee 4 isoa lautasellista)

7-8 dl vettä

400 g prk tomaattimurskaa

1 lihaliemikuutio ( voi laittaa kaksikin)

suolaa, soijakastiketta, paprikajauhetta, valkosipulia, pitsamaustetta

1 pussi peruna&keittokasviksia (Apetit)

350 g jauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

Kuumenna vesi + tomaattimurska kiehuvaksi. Lisää mausteita ja kasvikset ja jätä kypsymään. Ruskista jauheliha + sipuli ja lisää ne keiton sekaan. Kypsennä keitto kypsäksi...aikaa menee kokonaisuudessaan n. 20 min. Tarkista maku.