Tuovin vehnäset eli Tuovin herkkupullat
(20-25 kpl )
Taikina:
150 g rasvaa (kovana)
300 g vehnäjauhoja (= n.5 dl)
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 munaa
50 g hiivaa
1 dl maitoa kylmänä
Täyte:
100 g rasvaa
100 g tomusokeria (=2 dl )
2 tl hienonnetttua kardemummaa
Voiteluun: munaa
Koristeeksi: raesokeria
Valmistaminen:
Nypi jauhot ja kova rasva ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita sokeri, munat ja suola niin että munien rakenne rikkoontuu. Liuota hiiva kylmään maitoon. Yhdistä sekä munaseos että maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota sen aikaa kun teet täytteen.
Vatkaa täytteen rasva vaahdoksi, lisää tomusokeri ja kardemumma ja jatka vielä vaahdottamista.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen mallinen levy, levitä täyte koko levylle ja rullaa levy pötköksi. Leikkaa pötkö 2-3 cm palasiksi ja laita ne paperivuokiin kohoamaan leikkauspinta ylöspäin.Voitele kohonneet pullat munalla, koristele raesokerilla ja paista pullat 200-225 asteessa 12-15 min.
Hyviä ovat!
Kommentit