Vaihteeksi tein uunimunakasta ilta- ja aamupaloille.
Uunimunakas
(meillä tästä suorakaiteen mallisesta uunimunakkaasta leikataan 8 ihan isoa annospalaa (kun täytteitä on reilusti), mutta ruokailijoiden nälästähän annoskoko on kiinni)
6 isoa kananmunaa
8 rkl maitoa (tällä nestemäärällä tulee ihan jämäkkä munakas, ainakin näin ohuena kypsennettynä)
mustapippuria rouheena myllystä muutamia kierroksia (jos ei kinkku ole pippuriversiota)
suolaa (laitoin reilun ½ tl)
ripsaus paprikajauhetta
(muita mieleisiä mausteita?)
Munakkaan pinnalle:
noin 100 g kokolihaleikkelettä hienonnettuna (minulla oli tässä kahdenlaisen leikkelekinkun jämät)
2 pientä minipaprikaa pieninä kuutioina
noin 10 kpl miniluumutomaatteja puolikkaina/viipaleina
puolikas punasipuli ohuina suikaleina
noin ½ pss minimozzarellapalloja (ei välttämätön , mutta halusin käyttää aukaistun pss)
noin 1½ dl juustoraastetta
Valmistaminen:
Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Lisää sekaan neste ja mausteet.
Kaada seos voideltuun (tai laita leivinpaperi vuokaan, kuten minä tein) uunivuokaan.
Ripottele munakasseokseen tasaisesti kaikki täyteainekset ja ripottele juustoraaste pinnalle. Tasoita pinta paistinlastalla.
Kypsennä uunimunakasta 200 asteisessa uunissa keskitasossa 15-20 min munakkaan paksuudesta riippuen. Minulla kuvan munakas kypsyi lähes 20 min.
Meistä uunimunakas on hyvää niin kylmänä kuin lämpimänäkin.
Kommentit