IMG_20210130_161639.jpg

Pikaisen lounasruoan jälkeen teki vielä jotain helppoa herkkua mieli. Jääkaapissa on rahkapurkillinen odottanut pääsyä rahkalettuihin, joten tulipa sekin nyt käytettyä. Minä laitoin taikinaan vähän sokeria, vaan senhän voi halutessaan jättää pois kokonaankin. Vähän jatkoin nestettä maidolla, ettei kovin hapan maku puske läpi, niin maistuu toisellekin syöjälle.

Meillä on lettupannu, missä on 7 letulle paikat. Tällaisia pannullisia ohjeella tehden tuli 3 eli 21 pientä ohutta lättyä/lettua/ohukaista paistettuna

Rahkaletut (mukaellut syrnikit)

(minulla tuli tästä 21 kpl pieniä lettuja)

250 g maitorahkaa

1 dl maitoa

 3 isoa kananmunaa

1½ dl vehnäjauhoja

suolaa ripsaus (noin ½ tl)

2 rkl sokeria

Paistamiseen voita tai muuta mieleistä rasvaa

Lisäkkeeksi mansikoita, muita marjoja, hilloa . + kermavaahtoa/jätskiä

Valmistaminen

Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Kuumenna pannu. lisää pannulle vähän rasvaa, annostele taikina ja paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa lämpiminä mieleisten lisukkeiden kanssa.

IMG_20210130_161614.jpg

Vaikkei niin kermavaahdosta tykätäkkään, niin kyllähän se näiden kanssa maistui oikeinkin hyvälle.

Maistuiskikos sinulle tällainen annos?