CIMG8936-normal.jpg

Eräs tällainen ruoka meidän huushollissa on janssonin kiusaus...minulle herkkua ja kanssasyöjä ei voi sietää edes tuoksua...

Suurinpiirtein samanmoisella ohjeella tämä tulee aina tehtyä...

 

Janssoninkiusaus

n. 600 g  perunasuikaleita... pakastettukin käy (tai peruna-sipuliseosta, jolloin ei erillistä sipulia enää tarvita)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

100 g prk anjovisfileitä + liemi

n. 2 dl ruokakermaa (minä käytin 15 %)

(2 rkl korppujauhoja pinnalle)

Kaadetaan puolet perunoista uunivuokaan. Ladotaan anjovisfileet tasaisesti pinnalle+ sipulit kalan päälle  + minä hurautin liemenkin sekaan, vaikka sen sanotaankin tekevän janssoni harmaaksi....en minä ainakaan lopputuloksesta huomannut mitään, vaikka kuinka tiirailin. Sitten laitetaan vaan loput perunat vuokaan ja kaadetaan kerma sekaan. Pinnalle ripotellaan korppujauhoja, jos haluaa. Annetaan muhia uunissa n. 200 asteessa vähän vajaan tunnin verran. Lopussa laitoin uunia vähän pienemmälle, ettei kuivunu liikaa.