Kypsennetyn banaanin maku jakaa mielipiteet, onneksi meillä tykätään.... joten nytpä leipasin aamulla banaanimuffinsseja. Ohje on odotellut pöydällä jo kotvan pääsevänsä kokeiluun meilläkin. Ohjeen otin tällä kertaa Kotona kokkaillen-blogista. Kiitos hyvästä ohjeesta.... pikkasia muutoksia ohjeeseen tein.

Kaikki eivät tykkää käyttää soodaa leiovnnaisissa, joten tässäpä heillekin passeli ohje. Eikä näissä ole muniakaan....

Banaanimuffinssit:

( 12 kpl muffinssipellillä paistettuna)

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

½ tl suolaa ( laitoin hippusen enemmän)

1 tl kanelia ( laitoin 2 tl, eikä ollut liikaa)

1½ dl sokeria

2 isoa banaania

1 tl sitruunamehutiivistettä ( ei pakollinen)

1 dl öljyä ( ensi kerralla laitan sulatettua voita/margariinia)

2 dl vaniljajogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit ( tilsin haarukalla). Lisää öljy, sitruunamehu ja jogurtti banaanimössön joukkoon. Lisää jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssipellillä oleviin vuokiin ja paista 172-200 asteisessa uunissa  20 - 25 min.

Minä paistoin muffinssit tuollaisissa aika isoissa foliovuoissa, joita sain aikoinaan ystävältäni ison kasan ja niiden käyttö on ollut unholassa....

Banaanimuffinssit olivat meheviä ja maukkaita, eivätkä kovin makeita, mikä on minusta hyvä asia.

Koristeeksi olin varannut sitruunarahka-kermavaahtoseosta ja kuivattuja banaanilastuja/viipaleita.....vaan päätettiinkin syödä koristeet erikseen