Tänä kesänä ei Mimmin keittiössä ole paljoakaan leivottu, vaan en minä leipomista ole kokonaan unohtanut (kuten joku lukija jo epäili )

Viime lauantaina teki jotain mansikkaista leipomusta mieli, joten tein tällaista piirakkaa/piirasta.

Tähän piirakkaan sain innoituksen Namin paja-blogissa olevasta ohjeesta..... tein ohjeeseen joitain raaka-aines ja tekotapa muutoksia, joten alla ohje miten minä piiraan tein ja tulen tekemään toistekin....oli tämä niiiin namia

Valkosuklainen mansikka-rahkapiiras
 
( piiras mahtuu just ja just pyöreään pyrex-lasivuokaan)
 
Pohja:
 
100 g voita tai margariinia
1 muna
1 dl maitoa ( tai kermaa)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
   
 
Täyte:
 
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
1 tl vaniljasokeria 
½ dl sokeria
1 kananmuna ( tiedä sitten onko tämä välttämätön, vaan laitoin kaiken varalta, eikä täyte ollut liian kovaa)
_____________
 
 mansikoita ( noin 1 litra)
____________
 
75 -100 g valkosuklaata
  
 
Sulata pohjaan tuleva rasva. Sekoita pohjan kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun piirakkavuokaan.
 
Sekoita täytteen rahka + sokerit + maito + muna.
 
Levitä paistamattoman pohjan päälle mansikat ( käyti lähes litran tuoreita mansikoita kokonaisina) ja ripottele hienonnettu/raastettu valkosuklaa mansikoiden päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja levitä pinta tasaiseksi.
 
Paista piirakkaa tavallisessa uunissa 175 asteessa 50 - 60 minuuttia uunin alaosassa, jotta pohja ehtii paistua. Tsekkaa paistamisen aikana onko paistotasoa ja paistolämpöäkin syytä loppupuolella hieman nostaa.
 
Monissa ohjeissa kehoitetaan piirakat paistamaan 200 asteisessa uunissa.... jos täytteen laittaa ei esipaistetun pohjan päälle, ei ainakaan minun uunissa taho ehtiä sisus kypsyä, kun jo piiras ottaa liikaa väriä pinnalta ja pohjastakin.... asia erikseen on, mikäli pohjaa esipaistaa yksikseen.... siksi paistan noin miedossa lämmössä piirakan ja silloin kypsymisaika hieman pitenee..... vaan jokainen tuntee toivottavasti oman uuninsa ja voi säätää lämmöm sopivaksi makeille piirakoille 175-200 asteen välillä
 
Kun piiras on kypsä, malta antaa sen jäähtyä kunnolla, jotta valkosuklaan maku tulee parhaiten esille. Itse laitoin valkosuklaata 100 g tähän piirakkaan....vaan ensi kerralla taidan hieman jopa vähentää....varmasti hyvää sittenkin, eikä muuta makeuttakaan tarvitse lisätä.

....näin piripintaan piiraasohjeella tuli...laitoin toki mansikoita reilusti....

Tässä vielä kuva piirakkapalasesta... ohjeella tulee ihanan mehevä piiras ja tuntui että seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen jälkeen, piirakan maut tulivat vaan paremmin esille.

Hyvää oli, tehdään ehdottomasti toistekin.