Siskon porukoiden kanssa syötiin lauantaina kermaista paprikaista possua Lihana käytin tällä kertaa possun ulkofilettä, mutta ruoan ohjenuorana oli possun sisäfilenoisetit pekoni-paprikakastikkeessa.
Kumpaa lihaa nyt sitten käyttääkään, niin meille ainakin tämä ruoka maistuu niin perunoiden, lohkoperunoiden, perunamuusin tai vaikkapa keitetyn riisin kanssa.
Tälleen valmistui näissä kuvissa oleva iso vuoallinen paprikaista possua.
Porsaan ulkofilettä pekonisessa paprika-kermakastikkeessa
HUOM! ohjeella tulee iso vuoallinen ruokaa, kuvan vuoka on 4 litran vuoka)
noin 1½ kg porsaan ulkofilettä (puhdistamaton paino)
rasvaa lihojen ruskistamiseen
suolaa (noin ½ tl ) ja mustapippuria myllystä/rouhittuna (noin ½ tl)
Kastike
2 x170 g pekonia (tällä määrällä ruoasta tulee reilun pekonista, vähemmän pekonista tykkäävät voivat laittaa vain 1 pkt)
2-3 isoa keltasipulia
3-4 valkosipulin pulleaa kynttä
2 isoa suippopaprikaa (punaista)
2½ rkl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio (tai lihaliemi)
2 dl vettä
3 - 4 tl paprikajauhetta
4 dl kermaa/ruokakermaa
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
(suolaa?)
Valmistaminen
Puhdista file ja leikkaa se noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Painele lihoja hieman ohuemmiksi käsin (tai ihan lihanuijalla nuijien muovin läpi, kuten minä nykysin teen). Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla molemmin puolin, siirrä limittäin laakeaan uunivuokaan ja ripottele hieman suolaa ja mustapippuria lihoille.
Valmista lihojen päälle tuleva sakea kastike.
Hienonna sipulit, suikaloi pekoni ja paprikat. Laita pekonit pannulle ja anna niiden kevyesti ruskistua. Lisää sipulit ja paprikat pannulle ja anna niiden kuullottua. Ripottele jauhot pannulle, sekoita sekaisin ja lisää sitten nesteet. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen koko ajan. Lisää kanaliemikuutio, paprikajauhe ja mustapippuria. Maistele, tarvitseeko suolaa . Minä en lisännyt. Kastike saa olla sakeaa tässä vaiheessa, koska lihoista irtoaa nestettä niiden kypsyessä. Kaada kastike lihojen päälle vuokaan. Kypsennä ruokaa noin 200 asteisessa uunissa 50-60 min. Jos teet pienemmän määrän ja lihat eivät ole näin tiiviisti kuin minulla, kypsyy ruoka lyhyemmässä ajassa.
Uunikasvispellillinen meni tämän näköisenä uuniin. Porkkanat on esikiehautettuja. Lisäksi on parsakaalia (pakaste), kelta- ja punasipulia ja kesäkurpitsaa. Kasvisten sekaan laitoin öljyä, hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Uunissa 200 asteessa reilun ½ tuntia.
Salaattiin jokainen halukas laittoi juustoa lisäksi.
Sen verran tuhti oli ateria, ettei jälkiruokaa jaksettu heti syödä, vaan vasta ruokalevon jälkeen. Jälkiruokana oli kahvia ja valkosuklaa-vadelmatäytekakkua.
Kommentit